От х:

Днес в x:

Илона Захариева показва разкази с четка във „Форум"

Илона Захариева до своите картини

Изложба на кюстендилската художничка Илона Захариева ще се открие тази вечер от 18.00 часа в галерия „Форум“.

Авторката е авторитетно име в гилдията, оглавявала е художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора“ в родния си град.

„Показвам необозрими мигове от моя живот. Опитвам се да запечатам в по-траен материал срещите ми с природата и хората“, сподели авторката. Много от платната представят жената. „Ще ме упрекнат, но жената е универсален образ-майка, съпруга, безупречно се справя и с мъжката работа. Вдъхновява ме онази, която всеки ден е интересна и различна. Светът днес се крепи на жената, допълни Илона Захариева.

Нарича живописта си асоциативна-с малко цветове се опитва да разкажа своите преживявания и състояния, с четката сътворява разкази за човека и природата. 

Илона Захариева е завършила художествената академия в София, специалност „Резба“. Работи в областта на декоративно-монуменалното изкуство, дърворезбата, пространственото оформление, графиката и живописта. Член е на Съюза на българските художиници и Асоциацията на бизнес оценителите. Тя е лицензиран експерт по произведенията на приложните изкуства, етнографията и антиквариата.

Изложбата ще остане в галерията до театъра един месец.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини