От х:

Днес в x:

РЗИ проверява детска градина, глобява за пушене

Пушене зад тази табела се наказва с глоба

Проверка на детска градина завърши с акт....за тютюнопушене. Той бил наложен на близко разположено питейно заведение. Това съобщиха от Здравната инспекция, която днес бе в Симеоновград за проверки на детските заведения във връзка с наредбата за здравословно хранене. Градините там били изрядни.

В антракта между проверките, инспекторите на отдел „Опазване на общественото здраве“ решили да уплътнят времето връщайки се към старото си амплоа-контрол на тютюнопушенето на обществени места. Спрели се на произволно избрано заведение в центъра на Симеоновград. На вратата на видно място била поставена  табела, че в заведението не се пуши. Вътре обаче се стелели кълба дим, имало и пепелници по масите. За неспазването на изискванията и подлъгване на клиентите, управителят на заведението е глобен с 500 лв.

Собствениците на питейни заведения в областта си отдъхнаха от проверки, след като на здравната инспекция бе възложено да следи и за здравословното хранене на децата в детските градини. Силно ограничения състав на д-р Иван Александров не позволявал контрол в няколко посоки и много собственици занемарили спазването на наредбата за тютюнопушене. До месец обаче ударната инспекция по ресторанти и барове ще бъде възобновена, заканват се от РЗИ.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини