От х:

Днес в x:

Депутати от ДПС: правят се по три предизборни "първи копки", а пътища не се строят

Депутатът от ДПС Ариф Агуш попита МРРБ защо  на пътищата в Смолянско и Пазарджишко се правят само първи копки

 Месец и половина след първите копки не се работи по обещаните пътища в Родопите. В същото време обаче, въпреки множеството първи копки и уверения за интензивна работа, все още няма никакъв напредък, заяви депутатът от ДПС в Смолян Ариф Агуш.

Смолянският народен представител направи коментара в питане от трибуната на Народното събрание до министъра на Регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, относно Програмата на Агенция „Пътна инфраструктура" по Оперативна програма „Регионално развитие".

сПо нея се финансират обекти  за рехабилитация от второкласна и третокласна пътна мрежа на територията на областите Пазарджик и Смолян.

Депутатите попитаха на какъв етап е реализацията на програмата, кога се предвижда началото на работата по обектите и в какви срокове ще бъдат изпълнени те.

Според Агуш от всички първи копки има само по един откопан бордюр.

„Беше казано, че част от пътните отсечки ще бъдат ремонтирани в срок до четири месеца. Месец и половина след първите копки обаче реално не се прави нищо, което поставя под съмнение приключването на ремонтите в срок", отбеляза Агуш.

Според него това са само „предизборни първи копки", продиктувани от предстоящия вот и напомни, че за някои от пътищата това е третата първа копка.

Питането бе подкрепено и от пазарджишкия депутат на ДПС Искра Михайлова.

Двамата народни представители посочиха, че във втория етап на изпълнение на ОП “Регионално развитие”, по която бенефициент е Агенция „Пътна инфраструктура", са включени следните пътни отсечки на територията на областите Смолян и Пазарджик:

Пазарджик- Батак - Доспат с дължина 24 км.,

Смолян- Батак- Доспат с дължина 25,651км.,

Смолян- Михалково - Кричим - 6,5км.,

Рудозем - Смилян – 8,431км и

Пампорово – Смолян - Стойките с дължина 11,351 км.

Според депутатите Агуш и Михайлова, посочените отсечки от републиканската пътна мрежа имат основно значение за гарантирането на нормалния живот на гражданите от регионите. От състоянието им зависи нормалното функциониране на местния бизнес и развитието на туризма, но най-важното е, че осигуряват достъп на населението до здравни, социални, образователни и културни услуги.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини