От х:

Днес в x:

Ясен е съставът на ОИК - Асеновград, председател е Нели Пеева

Нели Симеонова Пеева - ГЕРБ, е предсетателят на Общинската избирателна комисия в Асеновград. Неин заместник е Мая Филипова Краева - ГЕРБ, а секретар Айтен Сали Салим - ДПС.

Членове на ОИК са Диана Костадинова Гавраилова, Радка Петкова Точева, Борис Филипов Филипов, Васил Константинов Динчев, Тодор Трифонов Василев, Гавраил Георгиев Бялков, Милена Иванова Николова, Атанас Димов Вакрилов, Анастасия Кирякова Диева, Юсеин Хасан Карадон, Семиха Юсеин Яшар, Костадин Георгиев Чурчулов, Райна Добрева Янкова и Петър Здравков Калоферов.

Участниците в консултациите постигнаха съгласие за броя, поименния състав и председателя на ОИК-Асеновград, но не и по предложенията за заместник-председател и секретар. Така с решение на ЦИК те бяха дадени на ГЕРБ и ДПС.

Съотношението между партиите и коалициите в комисията е следното: ГЕРБ – 8 чл., ДПС – 3 чл., "Коалиция за България" – 3 чл., Синята коалиция – 1 чл., „Атака” –  1 чл., НДСВ – 1 член.

Всички решения на ОИК в Асеновград ще бъдат изнасяни на табло в сградата на площад "Акад. Николай Хайтов" №2. Комисият вече е регистрирана за защита на личните данни, уточнен е начинът по който ще протичат заседанията и ще се вземат решения. На първото заседание са били обсъдени всички документи на Централната избирателна комисия и съответните закони.

ОИК вече има готовност да се приема документите за регистрация за участие в местните избори през октомври.  Крайният срок за за това изтича в 17 ч. на 28 август. До момента няма нито една регистрация, което даде повод на ОИК да призове всички, които ще участват в изборите, да не чакат последния момент, за да имат физическа възможност да отстранят евентуални пропуски в документите си.

ОИК ще работи през всичките календарни дни от 9 ч. до 17 ч. - 7 дни след изборния ден.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини