От х:

Днес в x:

Онлайн жалбите до КЗП вече само чрез сайта й

От 1 септември Комисията за защита на потребителите ще приема оплаквания по електронен път само чрез специална форма, поместена на уеб сайта на институцията в секцията „Подай жалба“.

Писмените жалби и сигнали трябва да съдържат наименованието на органа, до който се подава жалбата или предложението; имената, пощенски (електронен) адрес на жалбоподателя; наименованието на фирмата или на търговския обект, срещу когото е жалбата и неговото седалище или адрес на управление; конкретно формулиран проблем и искане; докумунти, които да удостовелят сключването на сделката и условията по нея; електронен подпис на адресанта.
Изискването за електронен подпис се налага след промените в Закона за защита на потребителите, които са в сила от 1 март тази година, според които върху всички писмени оплаквания на потребителите трябва да бъде положен подпис на подателя. Жалби, сигнали и предложения без подпис няма да бъдат разглеждани.
Писмени жалби на хартиен носител ще продължат да се приемат всеки делничен ден от 9.00 до 17.30 часа в офисите на регионалните подразделения на комисията.
Националният телефон на потребителя 0700 111 22 работи денонощно. В рамките на работния ден потребителите могат да получат консултации за техните права при ползването на стоки и услуги.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини