От х:

Днес в x:

Очите на четири! Крадат ни пинкода и с очила

В разгара на туристическия сезон бандитите, желаещи да се докопат до парите ни, стават все по-изобретателни в подхода си към заветната цел. От полицията предупреждават, че на много места в страната, но в момента предимно по Черноморието, има банкомати пълни със скиминг устройства, които копират данните от картите, докато теглим пари. Резултатът винаги е плачевен - след няколко дни се оказваме без пукната пара в сметката си.

Така наречените скимингари, които ловят пинкодовете и информацията на картите, измислят все по-нови и непознати до момента хватки, за да дърпат банкноти от АТМ-устройствата. Напоследък например използват слънчеви очила с вградена в рамките миникамера, така че, стоейки зад клиента пред банкомата, да запишат кода на картата му, без той изобщо да разбере, разказват антимафиоти.

Има дори и очила, които осигуряват видимост и зад гърба на този, който ги носи. Те са със специално покритие на стъклата, което позволява да се гледа през тях и едновременно с това да се вижда какво става отзад.

Друга мода е записвачка с четяща глава, която копира информацията от магнитната лента. Поставя се в отвора на банкомата, където се пъха и самата карта. Най-новия писък на скиминг-модата са записвачки с монтирани камера и блутут, който директно предава източените данни на определено разстояние, споделят разследващи.

Така че, когато имате намерение да теглите пари от банкомат, бъдете внимателни, дори и мястото и моментът да ви се струват абсолютно спокойни и безопасни. Защото, както се оказва, никога не се знае...

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини