От х:

Днес в x:

Катрин, Марина и Надя искали да отмъстят, че ги спирали от срещи с момчета?

Снимка: в. "Марица"

Според отстранената вече от поста директор на дома в Асеновград Весела Симеонова с обвиненията си трите момичета - Надя, Катрин и Марина, които твърдят, че са заключвани, бити и обиждани, целят да си отмъстят на ръководството и възпитателите, които ограничавали срещите им с мъже. Заявявали са многократно, че няма да спазват правилника и при първия удобен случай отивали в ромската махала. "Надя, когато се върна, едва ли не, я намирам в леглото на едно момче. Просто тя отива и ляга до него. И аз отивам да го гоня", разказа Весела Симеонова пред bTV.

Пред БНТ охранителят Христо Петров потвърди, че тийнейджърките често бягали и създавали проблеми. Цигани от съседната махала ги търсели всеки ден, висяли на оградата непрекъснато. Щом бодигардът ги изгонел, момичетата и момичетата го засипвали със закани, че ще се оплачат.

Груби нарушения са констатирани в дома - установено е, че децата действително са заключвани в медицински изолатор, коментира обаче Иванка Монова от Агенцията за закрила на детето. Не били изолирани случаите, когато персоналът заключвал деца в стаите, а миенето на коридори и тоалетни били сред най-използваните наказания. По думите на Монова децата са разказали това пред инспекторите със страх. Причината е, че след една от проверките в социалния дом, директорката Симеонова ги е събрала и ги увещавала да мълчат за случващото се, тъй като ако проговорят, няма да отидат на море, защото нямало да има повече спонсори.

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини