От х:

Днес в x:

Пробутват ни климатици менте. Кметът не харесва Мидов. Преглед на регионалния печат

Търговци лъжат нагло, пробутват ни климатици менте, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Далаверата е описана на трета страница. Измамата лъснала в сервиз за ремонт на техниката. Инж. Венко Степанов останал изумен, когато видял стикер за инверторен климатик, а той бил най-обикновен. Подобен стикер вдига цената с 800-1000 лева, обяснява вестникът. В сервиза лъснали две такива измами за месец.

Гарваново в огнен обръч, пише във водещ материал на първа страница. Селото оцеля на косъм от опожаряване вчера, след като силният вятър насочил огнените езици към къщите. На място веднага пристигнали 6 екипа с огнеборци, гражданска защита, както и областният управител Ирена Узунова.

ДПС удари рамо на хасковския кмет, друго заглавие на 1-ва. Става дума за вчерашното извънредно заседание на ОбС, чийто кворум бе спасен от петима от ДПС.

Осветиха второ разпятие на Чал тепе, акцент от 2-ра. Каменния кръст над олтара в параклиса край Сираково вчера бил върнат в храма и осветен.

Кметът Иванов не харесва Мидов, иска друг прокурор, водещо на 3-та. Вчера бе повдигнато поредното обвинение срещу кмета на Хасково, този път за злоупотреба. Иванов твърди, че няма щета, тъй като става дума за парите на БИЛЛА, а размера на платената сума бил определен от самата фирма. Освен това градоначалникът иска отвод на прокурора Петър Мидов, не го харесвал.

Това с харесването вчера произведе една забавна ситуация. Haskovo.net направи видеорепортаж по темата, но Мидов забрани да го снимаме с камера. Операторът, разбира се, го снима, защото добрият професионалист снима всичко. По-късно поискахме по телефона разрешение от прокурора да пуснем кадрите, защото е записан, с негово съгласие, на микрофона, но няма видео, с което да се илюстрират думите му. Той обаче не се съгласи, а накрая дори избухна: Не се харесвам и това е!

Така вчера хората в Хасково, които не харесват Мидов, станаха двама.

Изхвърлят колбасите от менюто в забавачките, темата на 4 страница. Целта на промяната е да се приучат децата да посягат по-често към плодовете.

Ирански шах искал да строи „Марица” срещу 12 млн. шилета, заглавие на 5 страница. Темата е строителството на автомагистралата, която трябва да бъде готова до 2013 година. Това очевидно няма да стане, заключава изданието. А иранският шах е Мохамед Реза Пахлави, който поискал 12 млн. шилета, за да финансира строителството на аутобана. Пахлави почина през 1980 г. в изгнание в Египет. Магистралата още се строи.

Кметът с отвод на Мидов по новото дело, заглавие над главата в „Новинар юг”. Според градоначалника депутатът Иван Петров играел по свирката на Мидов. Прокурорът пък отговаря с чувство за хумор: Сам си свиря и сам си играя.

Многото кариери дупчат бъдещето, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Кметът на Димитровград предлага ОбС да гласува писмо до министъра на икономиката с искане да се прекрати концесията за кариерата на „Стройко 2000”.

ДПС се разцепи – ОбС прие два проекта за 3 млн., акцент от 2-ра. Темата е вчерашната сесия на ОбС в Хасково.

Дървата скачат с 10 лева до месец, предупреждава вестникът. Сега те се харчат за 135 лева за тон, но следващите доставки ще са със скъпото гориво.

Австрия прати нота за Чатаев, пише в заглавие на 3-та. Във вербалната нота се предупреждава, че България ще наруши европейското законодателство, ако предаде чеченца на Русия.

Гастарбайтери: Губим се по пътищата ви, няма табели, заглавие на материал на 6 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини