От х:

Днес в x:

Кметът не ще Мидов, иска прокурор от Кърджали

Прокурор Петър Мидов не е удобен за кмета

Кметът Георги Иванов иска отвод на прокурора от окръжна прокуратура Петър Мидов. Повод за думите на градоначалника ,бе предявеното му днес ново обвинение за злоупотреба. Хасковската прокуратура твърди че кметът е завишил 4-кратно разходите за разчитване на терен за строеж на хипермаркет БИЛЛА и с това е ощетил общината.

Това са акции планирани от господата Петър Мидов и Иван Петров. Играят си по свирките, обяви кметът и уточни, че според него Мидов поръчва музиката. „Той ми води всичките обвинения, искам му отвод. Ако от прокуратурата не се съгласят да го оттеглят, ще искам прокурор от Кърджали“, закани се градоначаникът.

„Сам си поръчвам музиката и сам си играя по нея“ заяви в отговор прокурор Мидов. Няма да си прави отвод. Обвинението е в резултат на проверка на сметната палата. Било много трудно да се изчисли точната сума необходима за разчистване на терена/21 хиляди лв/ за да се отчете щетата за общината, при дадените реално близо 91 хиляди лв. Дадени са без възлагане на обществена поръчка, както е по закон, подчерта Мидов.

„Парите са на БИЛЛА. В договора е записано че се отпускат 90 хиляди за разчистване на терен. Това са техни пари, за каква щета за общината говорим“ не се съгласи Георги Иванов. Той призна липсата на обществена поръчка, но вече бил глобен от държавен финансов контрол с 5 хиляди лева. „Това не е криминално деяние, че да ми повдигат обвинение“.

Според кмета, всичко това е пиар акция за да го снимат журналистите и за да обявят че кмета бил пак обвиняем. Разчита, че на първи август окончателно ще приключи делото БИЛЛА. За тогава е насрочено последното заседание по казуса, за нанасяне на щета на общинския бюджет в размер на 112 хиляди лева.

„Ако пак не се отложи“ насмешливо апострофира Мидов. Последните две отлагания бяха заради ангажименти на адвокатката на кмета Розалина Апостолова.

Повече за поредното обвинение към Георги Иванов вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини