От х:

Днес в x:

Адвокат: Има нещо гнило в изясняване на хасковските убийства. Преглед на регионалния печат

"Не изпитвам любов към хора затрили себеподобни" това обявява от страниците на "Новинар Юг" адвокат Марин Марковски, който се ангажира да отстоява правата на близките на убитият в Хасково 51 годишен Христо Георгиев в делото срещу обвиненият лихвар Веселин Бъчваров-Буцата. Адвокат Марковски поема и още един случай в хасковско-убийството в Корен от 25-ти април. Тук Марковски защитава обвиненият в деянието Младен Младенов.

На страница 6-та Марковски, известен с това, че поема главно защитата на обвинени в престъпления, дава мнението си за убийствата в Хасково. Според него, в разследването на убийството от Корен има нещо гнило. Младен Младенов имал алиби, което е подценено. То не е заради твърденията на близките му, че не го е извършил, а в обстоятелстватта при които е намерена жертвата-78 годишна жена. Тя е била пребита и изнасилена, но е открита изкъпана облечена и  подготвена за погребение. Кой е този убиец-изнасилвач, който ще се отнесе така с жертвата? Защо цялата рода на убитата се е втурнала да заличава следите? Все важни за изясняване въпроси, касаещи пряко случая. По делото срещу лихваря Марковски вече поиска отзоваването на съдебния лекар д-р Христо Еленски с мотив, че предполагаемите близки връзки с бащата на обвинения, влияят на дадената от него съдебно медицинска експертиза. Марковски атакува и прокуратурата за формулировката на престъплението-причиняване на смърт по непредпазливост. Това е убийство категоричен е адвокатът. "Ако аз счупя челюста на някой, получи се някаква инфекция и той умре, имаме средна телесна повреда, защото не искам да го убивам. Но когато му скачам върху гърдите, задушавам го и му счупя подезичната кост, нямам ли съзнанието, че по този начин го убивам?" пита адвокатът. Той е поискал тройна съдебно медицинска експертиза на тялото.

Аз съм по-тежките дела, завършва интервюто си адвокатът.

"Огнеборци спасиха 705 декара жито", над главата. Темата за пожарната опасност в региона е водеща и на крими страницата. От вчера в областта е обявен код червено, за максимална опасност от летни пожари. Завчера пламнаха житни блокове, вчера-1000 дка сухи треви около Сусам.

"Община остана без строителни фирми"- чело на вестника. Това е община Ивайловград. Последните две фирми там, хлопнали кепенците и се са се регистрирали в Строителната камара. Общо 11 дружества, работили през миналата година, вече ги няма. Строителите обаче успокояват че през 2010-та са били закрити почти двойно повече фирми. Тоест, през тази година не е толкова зле.

"Жегата спря поршета". Автовоз с новички поршета "Кайен" спря на паркинга на Клокотница заради жегите. Има забрана за движение на тежки камиони в общините Хасково, Харманли, Любимец и Свиленград. Реално мярката се прилага само в последните две. Затова от пътното призовават самосъзнанието на водачите и ги съветват да гледат термометрите в колата. Ако е над 35 градуса, да отбиват без да чакат покана от КАТ.

"Само Зайчев чака пари за е-коли". Емил Зайчев, син на известният винар Никола Зайчев, е единственият в областта, който доказал, че заради епидемията от ешерихия коли е загубил част от реколтата си краставици. Зеленчуците били предназначени за Русия, но братушките затворили границата в разгара на кризата. За разлика от другите стопани, които също претендират за щети, Зайчев има документ за унищожени количества краставици. Обезщетението е по европейските тарифи-специално за краставиците-24 евроцента на кило.

"10 мъже се натискат за медсестри". напливът за хасковският медицински колеж е толкова голям, че и мъже искат да станат сестри. Силният пол е предпочитан в някои много натоварени отделения като Хирургия и ОАРИЛ. 200 души са подали документи за хасковсият колеж, при това не само от областният град а и от съседни областни центрове. Колежът бе разкрит светкавично това лято след намесата на местни депутати, които обещаха /и направиха/ така че Хасково отново да има ВУЗ.

Нищо интересно на спортната страница.

Днес вестник "Хасковска Марица" липсваше от значителна част от градските репове. Разпространители обясниха, че просто го "нямало".

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини