От х:

Днес в x:

За пенсионерите в Ботевград – 20 бона, за хасковските – 3000 лв

Атанаска Митева и колегите й от пенсионерския съюз

Пенсионерите в Ботевград имат 13 клуба, колкото са и в Хасково, но там общината отпуска на всеки един от тях по 1500 лева годишно. За издръжката на нашите 13 клуба получаваме общо едва 3000 лева годишно, оплакаха се днес хората от третата възраст.

„И това така наречената „западнала Северозападна България“, каза председателката на обединения съюз на пенсионерите в Хасково Атанаска Митева. Впечатленията й били от скорошно посещение в Ботевград преди около месец.

Въпреки това обаче нейната организация подкрепяла сегашния кмет, който правел много за третата възраст. Реплика на нейното изказване направи обаче член на друг пенсионерски съюз в Хасково. Оказа се, че в страната те са се нароили до четири. „Не се знае дали ще подкрепим Иванов, защото на миналите избори ни прецака. Не подкрепихме неговите хора за кметове на селата и след изборите той ни взе клубовете. Така че не се знае“, заканиха се от другия съюз, чиито членове в страната „наброявали над 100 000 души“.

Хората на Атанаска Митева възроптаха, че Общинският съвет не е гласувал удължаване на договора за ползване на парка до Руската гимназия. От думите им стана ясно, че заведението в парка се стопанисвало от ползвател, без наем. Той обаче правел отстъпка от 20 на сто за хора с членски карти от техния съюз. Регистрираните членове на обединения съюз на пенсионерите в Хасково били 980 души.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини