От х:

Днес в x:

Удължават разследването за черния Великден в Симеоновград

Опелът, който премаза младежите в Симеоновград навръх Великден

Двумесечният срок за разследване на жестоката катастрофа навръх Великден в Симеоновград, при която загинаха шестима младежи, е удължен с още два месеца. Това бе потвърдено от говорителя на окръжната прокуратура в Хасково Павел Жеков. Причината за забавянето на разследването е, че до края на срока – 24 юни, не е била изготвена нито една експертиза, а без тях няма как да бъде повдигнато обвинение на шофьора Данаил Георгиев.

За жестокия инцидент, който потресе градчето и зачерни шест семейства, бяха назначени десетина експертизи – шест съдебно-медицински за загиналите младежи, по две за ранените, които бяха в болница, за шофьора на опела, който помете групичката, тръгнала за църквата половин час преди полунощ, комплексна автотехническа експертиза, както и психиатрична за Данаил. Нито една от тях не е готова.

Съдебно медицинските експертизи трябва да се изготвят от съдебния лекар д-р Христо Еленски, психиатричната е поверена на лекари от болницата в Раднево, а автотехническата включва трима души – д-р Еленски и вещите лица Станимир Костов и Христо Русев.

Срокът на разследването е удължен с разпореждане на окръжния прокурор Иван Ванчев. При забавяне повече от 6 месеца трябва да има постановление от апелативния прокурор в Пловдив.

Засега има повдигнато обвинение само към един участник в инцидента – за сина на собственика на автомобила, който е предоставил колата на пиян шофьор. Предвиденото в закона наказание за него е същото, както и за самия водач, причинил катастрофата – до 15 години лишаване от свобода.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини