От х:

Днес в x:

МВР: Няма наркотици в Симеоновград, само 10 дилъра

В Симеоновградските училища не се дрогират. Много

Симеоновград не е залят с наркотици, има заловени само 10 дилъра от началото на годината. Само двама от тях са непълнолетни. Иззетите количества са 750 грама трева и 30 грама амфетамин. Така отговориха от областната дирекция на МВР на питането на Haskovo.net има ли проблем с наркотиците в града на Марица. Повод за въпроса ни бе информация от регионалната здравна инспекция, че местните ученици са запознати от първа ръка с видовете дрога, защото свободно им е предлагана В и Извън училище. Изненадващото заключение бе по време на информационна кампания за вредата от дрогата по повод 26-ти юни, световния ден за борба с наркоманията.

По източници на haskovo.net вчера в града край Марица е осъществена полицейска акция срещу наркодилъри в ромския квартал. Имало арестувани. Според пресцентъра на полицията акция е имало, но е ставало въпрос за разследване на кражби.

„В Симеоновград не може да има бум на употребяването на наркотици защото това е свързано с покупателната способност. Там тя не е голяма“, обясни пресаташето Нина Николова. По думите и, добрата информираност на учениците е в резултат на успешната работа на полицията, която изпълнява 10 годишна програма по превенция и разясняване вредата от наркотиците сред учащите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини