От х:

Днес в x:

Данъчните дават длъжници за разпродажба

Данъчните обърнаха дебелия край

98 са длъжниците в област Хасково, които от началото на годината до края на месец май са получили забрана да продават имот или автомобил заради задължения към бюджета и чиито активи ще бъдат предложени за публична продан, в случай, че не погасят задълженията си. За това предупредиха от НАП Хасково. Крутите мерки на данъчните включват и запор на 270 банкови сметки на лица с неплатени данъци, осигуровки или стари глоби.

Мерките са приложени през първите пет месеца на годината в случаи, когато въпреки поканите на НАП, длъжниците не са предприемали действия за доброволно издължаване. По същата причина са запорирани и 68 вземания от трети лице. Това може да са доставчици или търговски контрагенти, които дължат пари на длъжника. Държавата първо си прибира своето и едва тогава освобождава остатъка за ползване.

Запорът върху заплатата е сред най-ефективните мерки за принудително събиране на просрочени суми от физически лица, показва практиката на публичните изпълнители. Спрямо фирмите по-резултатни са възбраната на недвижим имот и запорът на превозно средство.НАП напомня, че при невъзможност за плащане наведнъж на задължението, лицето може да се свърже с публичните изпълнители и да договори разсрочено плащане.

Почти 470 000 лева са събраните от отдел „Принудително изпълнение” в Хасково просрочени данъци, осигуровки и стари глоби през петте месеца на годината. Повече информация за това как може да се издължите към бюджета, може да получите на телефон 0700 18 700 на цената на един градски разговор или на място в НАП, предлагат данъчните.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини