От х:

Днес в x:

Астро форум нищи ядрената индустрия, тероризма и ин витрото

Станимир Стойчев

За осма поредна година Българската астрологична асоциация проведе национална конференция в комплекс Златни пясъци. Връзката между аспактите на планетите и развитието на ядрената индустрия, вероятността за терористични атаки, ин-витро оплождането и лечението с хомеопатия са част от темите на докладите, изнесени във форума.

Хасковският студент по право и астролог Станимир Стойчев също присъства на конференцията.Потърсихме го, за да разкаже за по-интересните изследвания на българските астролози.

Станимир Стойчев, астролог


- Председателят на асоциацията на българските астролози Кирил Стойчев е представил проучване за развитието на ядрената индустрия спрямо планетните цикли. Каква обща зависимост е открил? 

- Откритието е свързано с цикъла на планетите Нептун и Плутон. Началото на цикъла съвпада с откриването на явлението радиоактивност. Последвалите научни открития, първата добита електроенергия, инцидентите с ядрени централи също следват етапите, белязани от цикъла на двете планети.Информацията е много важна и тепърва ще даде възможност да бъдат прогнозирани с много голяма точност събития свързани с ядрената индустрия. 

- На каква база могат да се прогнозират с голяма точност събития, свързани с ядрената индустрия? До каква степен можем да се доверим на астрологията? 

- Сигурно е, че атомната енергетика, във вида, в който я познаваме, вече е преминала през своя връх. Идва време на нови открития, на нови технологии, които са свързани с термоядрения синтез. Периодът 2027-2033 е белязан от нов точен аспект между Плутон и Нептун, и това е времето, в което ще започне да се добива енергия, благодарение на овладяването на термоядрения синтез. Окончателният залез на атомната енергетика, във вида в който я познаваме сега, ще бъде през 2060-та година, тогава обаче ще се явят сероизни екологини проблеми, свързани с радиоактивните отпадъци.

Всички серозни събития в областта на ядрената енергетика се случват при положителен аспект между Плутон и Нептун. Както при аварийте в Чернобил и Фукушима.

Напрегнат аспект досега не е наблюдаван. И такъв се очаква. Предполага се, че точно тогава радиоактивните отпадъци ще създадат сериозен проблем на планетата. Последиците ще са много по-сериозни, отколкото познатите ни след взрив на автомна централа. 

- Второто изследване на Кирил Стойчев е свързано със силните земетресения на планетата. Той е представил информация за успешното прогнозиране на земетресения по света. Разкажи за това проучване. 

- Става дума за анализ на всички земетръси по света през последните 300 години със степен над 8 по скалата на Рихтер. Обработката на данните е статистическа и лежи на практическа основа. Резултатите показват силен акцент в знака Риби и планетата Нептун, както и някои други напрегнати междупланетни аспекти. Това e учудващо, защото досега Козирог и Телец се смятаха за знаците, свързани със земетресенията, а излезе нещо съвсем друго. Част от изследването обуславя и силно чувствителни градуси в различни зони на зодиака и при попадането на определена планета там, плюс съответните аспекти, отново наблюдаваме земетръс. Изследването на Кирил Стойчев представя два много важни ключа към успешното разшифроване на въпроса с прогнозирането на земетрсения. Комбинация от планети в чувствителни градуси плюс характерните повтарящи се аспекти от проучването, могат да бъдат основание за прогноза за земетръс със степен над 8 по Рихтер някъде по света. Искам да подчертая, че резултатите от статистиката, която е проведена по всички научни правила, показва зависимости със завиден за един статистик процент в полза на изследването. 

-Според Кирил Стоичев още няма изградена работеща система, с която да се определят географски координати и час на земетресението. Ти смяташ, че след време и това ще стане. Но хората още помнят зловещата прогноза на Лещански, която не се оправда.

- Българската астрологична асоциация категорично се разраничава от субекти като Емил Лещански, които, освен да всяват паника и страх в обществото, и да рушат и без това крехкия имидж на астрологията в България,друго не вършат.

Сами виждате колко време, труд и проучвания се изискват, за да бъде поставено началото на успешното прогнозиране на земетресения. Основанията да мисля, че може да бъде създадена система за определяне на място и час на събитието са съвсем разумни, защото сами виждате колко бързо напредва света във всички отношения. Само фактът, че вече се откри конкретна зависимост между земетресения и планетни конфигурации, е показателен за това. Но още всичко е в начална фаза и ще минат години изследвания и принцип на проба-грешка, докато се улови точната система. Затова изследването на Кирил Стойчев е ценно само за астрологичните среди в тесен кръг и не може да бъде полезно за обществото по никакъв начин. 

- Историкът Адриана Вотей е направила проучване на тероризма в света през призмата на астрологията. Анализирала е десетки астро-карти на терористични събития и е открила повторяемост на планетни съчетания. 

- Изследването е на база над 60 терористични атаки и констатира определена повторяемост на специфични планетарни аспекти, когато те са се случвали. Всяка държава има своя рождена карта, базирана на важно политическо или историческо събитие с точен час. От хороскопа на всяка страна се съди индивидуално дали има заложени индикатори за тероризъм, после следва наслагване на картата на терористичния акт върху картата на страната, в която е извършен. После тези данни се приравняват до средна стойност и се получава трети композитен хороскоп, който очертава много важни щрихи в тази сфера. На тази база се констатират силни акценти върху знак Скорпион, Марс, Плутон, Уран, Луна и т.нар. мутабилен кръст, едва ли астролгоичната терминология говори нещо на хората, но общо взето това е. България и ЕС са облагодетелствани в тази област от астрологична гледна точка, въпреки че и у нас е имало терористични актове, но те са доста редки и в общи линии не сме особено застрашени.

В астрологичната ни асоциация сериозно се коментира вероятността земетресението в Япония да е провокирано от външна, човешка намеса. При трусовете се наблюдават положителни аспекти между планетите. В случая с Япония няма такова. За много от нас то е терористичен акт, експеримент на някакво ново американско оръжие. 

- Доклад на тема „Безплодието и фертилността в женския хороскоп” е изнесла Маргарита Паскалева. С какво това изследване е полезно за жени, които имат желание за ин витро? 

- Маргарита Паскалева е с медицинско образование и е специалист в областта медицинска астрология. С доклада си, тя представи проучване, което има за цел да унагледи планети, знаци и аспекти, които показват съвсем точни изводи за способността за забременяване, плодовитостта, безплодието и всичко, свързано с тази сфера. Всяка жена с проблем, която има желание за ин витро, може да се допита до медицински астролог, който съвсем точно да назначи подходящо време за оплождането въз основа на медицинските изследвания, които са направени. При наличие на точен час на раждане и анализ от специалист, практически шанса всичко да мине успешно приближава 90%. 

- Казваш, че всички тези астрологични открития се основават на задълбочени изследвания. Въпреки това малцина вярват в практическата полза от астрологията.

- Хората, които нямат досег с материята, освен с елементарните телевизионни прогнози, е нормално да гледат скептично. Всичко, което е забулено под една или друга форма се приема или с недоверие, или с насмешка. И за това нямат вина хората, а медиите и псевдоастролозите, които сипят ред небивалици. Има определени хора и институции, които нямат никакъв интерес подобни изследвания да стават прекалено публични. Нима мислите, че всички учени отричат астрологията? В БАН има астрономи и физици, които изследват астрологията надлъж и нашир и именно те после излизат и твърдят пред обществото, че е лъженаука. Защо? Защото с признаването на валидността на астрологията от авторитетните лица, ще бъдат мощно засегнати редица научни интереси. Причините за това са и конспиративни. Всеки сам може да си направи извода.

Освен това с астрология не се занимават случайни хора.

Кирил Стойчев е с икономическо образование, Маргарита Паскалева е медик, преобладаващата част от астролози са физици, психолози, инженери, икономисти, историци. 

- Какви хора търсят консултация при астролог?

Хора, които са в етап от живота си, в който трябва да вземат адекватно и осъзнато решение по определен въпрос. Но нито астролог, нито терапевт има право да дава съвети, защото така поставяш клиента в своята власт, а това нито е честно, нито е полезно. Нашата работа е да направим прецизен анализ на рождената карта, да провокираме клиента към повече осъзнатост, а решението е изцяло негово. Има и хора, които нямат проблеми, но искат да работят върху себе си, предпочитат психологическо себепознание на база хороскоп и те стават все повече. Това само може да ме радва, защото говори за повишаване нивото ни на осъзнатост, а оттам и поява на израснали индивиди, които правят избор да бъдат щастливи. Защото щастието е въпрос на избор и реална себеоценка.

Интервю на Христина Котларска

Участниците в националната астрологична конференция
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини