От х:

Днес в x:

Автобусът убиец бил нелегален

Договорът за наем на автобуса, който катастрофира на магистрала „Тракия" на 15 юни, между „Ентуртранс" и „Бургас тур - 90" е изтекъл на 1 април и към него няма анекс за удължение, тоест в деня на инцидента договор между двете компании не е съществувал, предаде АСН.

Това каза пред Дарик министърът на транспорта Ивайло Московски. Към документацията която получих нямаше такъв анекс, значи договорът е приключил на 1 април и този автобус е нямало как да бъде част от техните маршрути, допълни министърът.

От органите на администрацията към транспортното министерство е правена проверка броени дни преди инцидента и този факт не е констатиран, което е накарало министъра бързо да вземе решение за отстраняването на шефовете на „Автомобилна администрация" и ДАИ-Бургас, обясни той.

Получих папка с над 10 съставени акта от служителите на „Автомобилна администрация" на фирмата „Ентуртранс" за период отседем-осем и няма нито едно влязло в сила наказателно постановление заради обжалване, като една част от тях са вече отменени. Две трети от актовете са свързани с нарушаване на маршрутния график на автобусите, констатира още Московски.

Анализира се графиката на тахошайбата и оттам се правят изводи какви са били последните реакции на шофьора. Няма превишаване на допустимата скорост на автомагистралата, каза още Московски.

Осем души загинаха при тежка катастрофа на магистрала „Тракия" след разклона за Хисаря на 15 юни. Автобус, пътуващ по линията София-Бургас, се удари в крайпътната мантинела, обърна се и се самозапали. Старият автобус е собственост на фирмата „Бургас тур - 90", което го е отдала на фирмата „Ентуртранс", която пък е притежавала лиценза за превоз на пътници, който вече бе отнет тази седмица.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини