От х:

Днес в x:

Още три нинджи във "Вадо-рю"

Отляво надясно-Тенчо Тенев, фариз и Егемен Сербест

Трима младежи от хасковският карате клуб Вадо-рю получиха престижният черен колан след годишният изпит на българската национална федерация по карате. той се проведе в Плевен, където се събраха най-добрите състезатели на българските карате клубове. Те се бореха за майсторската степен-ДАН, която се постига именно със завоюването на черния колан. Впоследствие дановете растат в зависимост от нарастването на уменията.

И тримата възпитаници на Вадо-рю защитиха 1-ви дан-черен пояс. Това са Тенчо Тенев, Фариз Сербест и Егемен Сербест. И тримата са национални шампиони в своите категории и национални състезатели.

Черният колан се счита за гросмайсторска степен в съответното бойно изкуство. В някои от разновидностите на каратето, черният колан символизира върховно майсторство и това че притежателят му не се бои от силите на мрака и злото. Според поверие от древната японска история, невидимите убийци-нинджите, са получавали подобен колан, като знак че са бойци и могат да участват в мисии. В представите на традиционните бойни спортове, черният колан символизира едва началото на личното самоусъвършенстване и постигане на по-високи резултати.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини