От х:

Днес в x:

Дават стадионите на търг за 10 години

Дават стадион Хасково при условие, че го модернизират

Хасковските стадиони, на Ямача и бившият на Спортното училище „Младост“да бъдат отдадени под наем, предлага кметът Георги Иванов в докладна записка. Тя ще бъде гледана на следващата сесия на 24-ти юни. Към двата имота е предложена и мотопистата край село Войводово.

Стадионите да бъдат отдадени под наем за 10 години при запазване на предназначението им, предлага кмета. Наемът ще бъде определен с търг, условия за участие в него е инвестиционна програма за възстановяване и модернизиране на съоръженията.

За стадиона на Ямача с площ 28 хиляди квадрата плюс 3 масивни едноетажни сгради се предлага първоначално обявен месечен наем от 443 лв без ДДС или 532 лв. Сумата може да набъбне в зависимост от броя участници в търга.

Стадион „Младост“ /20 хил кв, масивна двуетажна и масивна едноетажна сграда/ се предлага за месечна наем от 449 лв без ДДС или 538 лв.

Мотопистата край Войводова, разположена на площ 6.5 декара се отдава под наем за 215 лв месечно.

Разпорежданията със спортните съоръжения се допълват и от вече двукратно лансираната пред Обс докладна за отдаване на спортните съоръжения под Авеню. Условията са същите-10 ст на квадратен метър. Така за 3000 квадрата футболно, баскетболно, волейболно и тенис игрище се иска месечен наем от 300 лв, а за сградата ползвана за съблекални от 83 квадрата-наем 130 лв. Тук допълнителното изискване към наемателя е поставяне на изкуствена трева за футболното игрище и мултифункционална изкуствена настилка на останалите. В момента всичко е асфалт.

Датите за търговете и евентуално повторните такива ще се определят със заповед на кмета.

Г.Христов

Хасково 2 на Красен Ангелов/вторият прав/ пробва да вземе стадиона безвъзмездно, но не му позволиха
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини