От х:

Днес в x:

Шефът на „Напоителни“ тръгна с пистолет, заплашват му живота

Петър Кемалов


 

Шефът на хасковските „Напоителни системи“ Петър Кемалов отскоро е въоръжен с боен пистолет „Астра 80“ с пълнител от 17 патрона. Законно притежаваното оръжие стои в работната чанта на началникът. Не се е случвало да го вади, нито пък да го използва, но е един вид гаранция. „За всеки случай“, поясни Кемалов, като уточни, че често получавал заплахи, включително и за живота си.

 

Проблем идва от това, че дружеството няма правомощия да глобява крадците на поливна вода. А в хасковско се краде повсеместно. Когато „Напоителни“ засекат крадците, стават свирепи скандали. Вече доста служители са били обект на саморазправа, в още повече случаи на помощ са викани полиция и от „Басейнова дирекция“ Пловдив.

 

Бай Феим Байрам не се саморазправя. Но краде вода за своя декар корнишони до входа за Хасково откъм Кърджали. Убеждавани че още мократа почва е заради дъжда. „Вали през ден“ разпалено убеждаваше той. До всеки ред има парчета тръби. До тях-вада от близкия канал. Най-куриозното е че дори бай Феим признава че поливането му е най-евтиния разход-7 лв на поливка. Трябвали 4 на месец. За сравнение-пръскането излиза 40 лв на декар. За много и хубави корнишони, трябвало 5-6 на месец.

 

Истинска напаст пък са циганите. Те изкъртили 2 железобетонни капака за 20 км арматура, на канала откъм Димитровград. Каналът съответно е запушен а водоснабдява 10 хил декара обработваеми площи. За нула време са орязани и окрадени масивните стоманени Саваци/ за регулиране на пусканата поливна вода/. Монтажът на само един нов струва 4 хил лв. Циганите са модернизирани-комуникират с джиесеми, режат с ъглошлайф. При засечка, стават агресивни. Именно за това е наета професионална фирма за въоръжена охрана на помпените станции. Досега дейността се изпълняваше от служители на „Напоителни системи“, които освен че са неспециалисти, са често и в напреднала възраст.

 

Един от многото куриози в Напоителни системи е че външната фирма струва на дружеството 20 хиляди годишно за 45 обекта, а със собствената охрана преди-76 хиляди за 15 обекта.

 

 

 Защо хасковските "Напоителни системи" се оказаха пред фалит, вижте в нашия ВИДЕОРЕПОРТАЖ

Г.Христов

Масивния "Савак" за регулиране на пусканото водно количество, е отрязан и езнесен за час
Вместо ножовка-ъглошлайф
Железобетонен капак е изкъртен заради арматурата
Корнишоните на Бай Феим се поливат от дъжда. В хасково валяло през ден
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини