От х:

Днес в x:

Кметът пак отложен за БИЛЛА

Кметът Иванов в залата. До него са експертите, които отново не бяха изслушани

  

Делото срещу кмета Георги Иванов по случая „БИЛЛА“ за пореден път бе отложено днес. Следващото заседание бе насрочено за 1 август.

Причината за поредното отлагане днес бе отсъствието на адвокатката на кмета Розалина Апостолова. Тя бе изпратила писмо, че е ангажирана с тежък процес в Шуменския окръжен съд. Кметът пък държеше на присъствието на Апостолова и председателят на съдебния състав Росен Русев не даде ход на делото и го отложи.

Розалина Апостолова за втори път става причина за отлагане на това дело. Предишният път бе изпратила писмо, че има неотложен ангажимент в софийската окръжна прокуратура.

При неотдавнашните промени в закона за такива случаи се допуска така нареченият „резервен защитник“. „Имаше всички основания да се поиска такъв, делото вече за втори път се отлага заради адвокатката“, призна в кулоарите на съда прокурорът Петър Мидов.

Делото БИЛЛА се води срещу кмета Иванов за умишлена безстопанственост. Става дума за средства, преведени от компанията на общината за разчистване на терен, на който фирмата възнамеряваше да построи магазин. По-късно се отказа и си поиска обратно сумата. Тя обаче не бе върната. Щетата на общината се състои в лихвата по тази сума – около 113 000 лева.

От есента на миналата година по делото няма никакво движение. Тогава бе насрочена допълнителна експертиза, която отдавна е готова, но не може да бъде изслушана поради непрекъснатото отлагане на процеса. След показанията на експертите следват евентуални обяснения на подсъдимия, ако желае да ги даде, както и пледоариите на защитата и обвинението.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини