От х:

Днес в x:

Хубенов остава шеф на Инфекции, по-добър в управлението

Д-р Хубенов ще управлява инфекциите и през следващите 3 години

Д-р Петър Хубенов е утвърден като новия-стар шеф на инфекциозно отделение в Хасковската болница. Припомняме, че това бе единственото отделение за което имаше повече от един кандидат на провелия се на 16-ти юни конкурс. В хирургии, второ вътрешно и хемодиализа се преназначиха досегашните завеждащи отделения, а за останалите нямаше кандидати със задължителната специалност „Здравен мендижмънт“.

 

За инфекциозно пък бяха цели двама - д-р Хубенов и д-р Красимира Кинова.

 

Пред комисия, водена от светилото проф. Иво Димитров от Пловдивският университет, двамата кандидати се явиха на втори кръг, на тема „Развитие и управление на отделението за 3 годишен период. Медицинска и икономическа ефективност - контрол върху разходите и качество на дейността“. По единодушното мнение на комисията, д-р Хубенов е показал по-добра подготовка и категорично печели конкурса.

 

Д-р Кинова бе в отпуска, която прекъсна за явяването на конкурса. Веднага излиза отново в летен отпуск. Бе любезна да сподели няколко думи с Haskovo.net. “Аз съм идеалист човек и вярвам, че лекарят трябва да бъде близо до пациента. За това се явих на този конкурс. Този пост не е бил всичко за мен, затова и не се чувствам разочарована“, с усмивка сподели по телефона дамата. За нея нещата остават по старому - продължава работа в най-натовареното хасковско отделение със същия ентусиазъм, с който го е правила и досега.  

Конкурсите за началници на останалите 13 отделения на МБАЛ Хасково, остават за наесен. Тогава се очаква кандидатите за постовете да имат придобита специалност „Здравен мениджмънт“.

Д-р Кинова с усмивка прие резултатите от конкурса
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини