От х:

Днес в x:

Прокуратура за Черния Великден в Симеоновград: Ще обясняваме, когато лично протестират пред нас

Прокурор Павел Жеков

Ще даваме обяснения само, когато лично ни протестират пред нас. Това обяви говорителят на окръжна прокуратура Павел Жеков пред журналисти на въпроси защо още няма повдигнато обвинение към 23-годишният Данаил Георгиев, който в пияно състояние прегази 6 деца от Симеоновград навръх Великден. Въпросите на медиите бяха предизвикани от днешното бдение на близките на едно от загиналите момчета Трифон Йорданов пред министерството на правосъдието в София. Със запалени свещи в ръце, почернените родители отново запитаха правосъдието защо още няма повдигнато обвинение към шофьора. Последният се възстановява в дома си в Симеоновград без каквато и да е ограничителна мярка и без обвинение, въпреки изминалите месец и половина от трагедията.

Около 50-на съученици на Трифон, роднини, приятели и съпричастни се събраха в София за да повторят въпроса, който касае близките на всички 6 деца-Как е възможно причинителят на 6 смърти още да не бъде подведен под отговорност за деянието си.

В предишни свои отговори Павел Жеков, който се явява и наблюдаващ прокурор по случая, бе обяснил, че няма цялата необходима документация-медицинска експертиза дали Данаил може да отговаря за деянието си и автотехническа експертиза на катастрофиралата кола. Липсата на ограничителни мерки пък била заради закона, който третира катастрофите на пътя като неумишлено престъпление. При неумишлените престъпления не може да има ограничителни мерки.

От прокуратурата все пак съобщиха че са изпратили писма до роднините на загиналите деца с отговор на въпросите им. Същността на тези отговори остана неизвестна.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини