От х:

Днес в x:

Хиляди взеха участие в предварителните "сини" избори

Към 15.00 часа в София на предварителните избори на Синята коалиция са гласували 13 700 души. Това съобщиха от изборния щаб на ДСБ.

Днес членове, симпатизанти и граждани избират на отворени избори между Румен Христов /СДС/ и Светослав Малинов /ДСБ/ кой да бъде единният кандидат на коалицията за президент през есента. В столицата хората гласуват и за номинацията на десния съюз за кмет - Владимир Кисьов /СДС/ или Прошко Прошков /ДСБ/.

Секциите в София са 170, като гласуването е по адресна регистрация с лична карта.

Към 11.00 часа в столичния град са дали гласа си около 5 000 души.

В страната /без София/ към 11.00 часа бюлетини на определените места са пуснали около 10 700 души.

Общият брой на секциите е 654 по данни на щаба на СДС.

За данни за нарушения в изборния ден съобщи пред журналисти лидерът на СДС Мартин Димитров, след като сутринта гласува в 9-та френска езикова гимназия. Той обаче отказа да уточни откъде са сигналите.

"Гласувах за ново управление и за много силни кандидати за президент на Р България и кмет на град София, които могат да променят България", заяви Димитров. Според него приоритетите на президента на страната и на кмета на столицата трябва да бъдат насочени към връщане ориентацията на България към Европейския съюз.

Кандидатът за президент на Република България, излъчен от СДС, Румен Христов също подчерта, че България има нужда от промяна и силен президент. Виждам силният президент в лицето на представителя на десницата, каза още той.

Гласувам за опитен и силен лидер, който да въведе ред и правила в София! Столичани заслужават повече, нямаме нужда от повече експерименти! Убеден съм, че симпатизантите на Синята коалиция и всички граждани, участващи в днешния вот, допринасят за най-удачния избор за кмет на София, подчерта кандидатът на СДС за кмет на столицата Владимир Кисьов след като гласува в испанската езикова гимназия.

Президентът на България (1997-2001) Петър Стоянов изтъкна, че неговата житейска и политическа биография е свързана само с една партия и това е СДС, за това той е гласувал за нейните кандидати. Той упражни правото си на вот предварителните избори за излъчване на кандидати на Синята коалиция за президент и кмет на София.

Очаквайте подробности и крайните резултати от предварителния вот в "Синята коалиция".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини