От х:

Днес в x:

Влак прегази харманлиец на затворен прелез

Мястото където се е разиграла трагедията

Международният влак за Истанбул прегази и уби на място 30 годишния харманлиец Станислав С., докато отивал на работа в местният хлебозавод. Трагичният инцидент е станал в 1.15 тази сутрин. Станислав бил шофьор на хляб и отивал с колелото си в местният хлебозавод. Пресичал напряко в през бившия жп- прелез до градската градина, когато бил връхлетян от скоростният влак. Мъжът е умрял на място.

Причината за кървавата развръзка е, че прелезът е бил без всяка светлинна и звукова сигнализация, защото от 15 години бил затворен за движение. Коли не можели да преминават, но местните го използват масово за да отидат на работа в индустриалната зона на града която се намира от другия край на линията. През деня пък често преминават жени и деца защото в зоната имало и около 15 къщи. За живеещите в тях това било най-прекият път към града. Хората избирали опасният маршрут защото им спестявал около 2 км обикаляне.

Според харманлийци, през няколко години на мястото има инциденти. Тъй като прелезът отдавна е затворен машинистите на влаковете не са предупреждавани за наличието му, а липсата на охрана на мястото го прави незащитимо за пресичащите напряко. Те пък от своя страна трудно можели да чуят за идването на влак, защото в съседство е натовареният международен път Е-80, по който, особено през лятото има засилен трафик на автомобили.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини