От х:

Днес в x:

Война на „Стадионска” 8, сезират кмет, полиция, омбудсман

Светла Сапунджиева

В истинска война прерасна спорът между Светла Сапунджиева, живееща в „образцовия вход” на ул.”Стадионска” 8 и домоуправителя Пейчо Пашов. Недоразуменията между тях се обърнаха в поток от жалби до институциите. Сезирани са кметът на общината Хасан Азис, обществения посредник Хакиф Емин,  областната дирекция на МВР.

Къкто пръв Кърджали бг вести писа спорът между Сапунджиева и Пашов е за дължими пари за поддръжка на входа на блока, в който живеят. Младата жена не е съгласна да плаща повече за асансьор , както и да внася пари за ремонти, за които твърди, че няма отчет. От своя страна Пашов се позовава на решения на Общото събрание на входа, които по Закона за управление на етажната собственост са задължителни.

  Войната ескалира с намесата на Димана Христова, майка на Светла Сапунджиева. Жената иска да защити дъщеря си и се обърна към Кърджали бг вести. В писмо до нас пише: „От месеци наред дъщеря ми и 10-т годишният ми внук, са подложени на невероятен психологически тормоз от домоуправителя Пейчо Пашов, който я заплашва, настройва съседите срещу нея и внука ми. Стигна се до там, че възрастен съсед е ударил с бастуна си внукът ми, който е забравил да затвори външната врата на входа. Домоправителят Пейчо Пашов призовава  съседи към саморазправа с дъщеря ми и внука ми. Страхувам се за децата си”.

 В разговор с нас домоуправителят Пейчо Пашов отрече обвиненията като безпочвени. Той смята , че именно намесата на майката Димана Христова нагнетява напрежението. Не искам нищо повече освен да се спазва законът и решенията на Общото събрание, каза Пейчо Пашов.Той очаква общината да санкционира Сапунджиева и съдия- изпълнител да прибере дължимите суми.

   В общината не искат да заемат страна. Началникът на сектор „Административно обслужване” Бирсен Ибрям е запознала градоначалникът Хасан Азис с казуса. Искаме да спазим закона. В момента тече процедура за опълномощаване на общински служители, които да контролират изпълнението на Закона за управление на етажната собственост, каза за Кърджали бг вести Бирсен Ибрям. Общинските служители ще съставят актове на тези обитатели на сгради, които не спазват режима на етажна собственост. В този смисъл е и отговорът на кмета Хасан Азис на жалба на Пейчо Пашов.

  Според Бирсен Ибрям, ако иска да оспори решенията на Общото събрание на входа Светла Сапунджиева трябва да се отнесе до районния съд. Тя е пропуснала едноседмичния срок, в който е имала право да възрази на взетите решения от съседите.

  Очакваме и други подобни случаи. Искаме да сме готови да реагираме при подобни ситуации. Целта  не е да се нагнетява напрежение, а напротив. На гражданите трябва да е ясно, че законът е за това да се спазва, подчерта Бирсен Ибрям.

Георги Кулов

Пейчо Пашов
Бирсен Ибрям
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини