От х:

Днес в x:

Хасково начело по жени под пагон

Войничките тръгват така.......

Хасковските военни поделения са сред водещите в страната по мобилизирани жени в армията. Средно, в страната служат по около 14% дами, за Хасково процентът е 16. Данните са на военният министър Аню Ангелов от последното му посещение в областният град в края на миналата седмица. Това бе и една от похвалите към мастните армейски поделения - че бързо се адаптират към новите изисквания за кадрова армия и успешно асоциират в редиците си жени. Министърът не се сети за друго поделение в България с по-голяма концентрация на войнички, но уточни че в някои има все още вакантни места. От повече от година в Хасково няма свободно място за военни.

35 жени служат в кенанското поделение 52 740 потвърди началникът му подполковник Данчо Николов. Най-високият чин сред тях е сержант. На жените се разчита равностойно при участие в мисия зад граница, дори да става дума за рискови дестинации като Афганистан.

Дамите пренебрегват риска и проявяват същия апетит за участие в задграничните контингенти. Причината е проста-6 месечна мисия носи между 15 и 18 хиляди лева в зависимост от страната където се осъществява мисията.

В момента хасковските военни приключват обучението на бойна рота Алтея която ще служи в Босна и Херциговина.

Г.Христов

...и завършват така
Дамите по нищо не отстъпват на колегите си в изпълнение на задачите, твърдят командирите им
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини