От х:

Днес в x:

Дирят убиец, заплашил хасковска съдийка. Проверяват за незаконно строителство на яз. „Клокотница”. Преглед на печата

Дирят убиец, заплашил хасковска съдийка, пише в акцент над главата „Новинар юг”. Магистратката от Върховния касационен съд Савка Стоянова, която е от Хасково, била заплашена със смърт от осъден на 8 години затвор за убийство. Това е Стайко Иванов, който изпратил писмо със заплахите до Стоянова. Присъдата на Иванов е влязла в сила и сега го издирват, за са го пъхнат в затвора.

Знаци вампири пият шофьорска кръв, мелодраматично заглавие в стил Стивън Кинг, е водещо на първа страница в „Новинар юг”. Става дума за пътните знаци, скрити зад короните на дърветата.

Хакер напъна 10 пъти сървъра на данъчното, акцент от втора. Напъните били безуспешни, за огромно съжаление на тези, които не са се издължили към местната хазна.

Обновиха църквата в Тънково, друго заглавие на 2-ра. Храмът бил ремонтиран със съдействието на общината в Стамболово.

Кризата свършва, биеналето се завръща, заглавие на голям материал на 7 страница. Става дума за биеналето на театралния плакат в Димитровград.

Петра от „Тангра” 3-та в джазовия стил, акцент от 12 страница. И четирите балерини от Тангра се представили блестящо на световния шампионат в Нови Сад.

Проверяват за незаконно строителство на яз. „Клокотница”, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Проверката била разпоредена от новия областен управител Ирена Узунова. Досега там са пращани няколко групи проверяващи, но от общината, тоест, подчинени на кмета Иванов, който също има замък там, допълва изданието. Сегашната проверка ще бъде от държавни структури – РДНСК и „Напоителни системи”.

Млякото от над 10 000 ферми не става за ЕС, водещо заглавие от първа страница. В края на годината изтича гратисния срок за покриване на критериите на ЕС. Ако това не стане, за тези над 10 000 ферми има два варианта – или хлопват кепенци, или ЕС удължава срока и те ще могат да продават поне на вътрешния пазар.

30 свободни места в поделенията, конкурс няма, друго заглавие от 1-ва. Свободните длъжности ще се заемат без конкурс, от служители в системата.

Дама скара БСП и ГЕРБ в Ивайловград, акцент от 2-ра. Дамата е Дияна Овчарова, двете партии я искали за свой кандидат.

Доброволци усъвършенстват плувните умения на децата, заглавие на интервю с Антон Налбантов, специалист по водно спасяване в БЧК Хасково. По данни на организацията в периода 2001 – 2010 година в региона са се удавили 77 души, 16 от тях – деца. Интервюто е на 5-а.

Наша щангистка отказа покана за националния, акцент от спортната страница. Причината за отказа на Мая Иванова е самокритичиност – постигнатите резултати не я задоволявали.

Куклено царство превзе „Заря”, водещо заглавие на 8 страница. Отбелязват с уникална изложба от кукли 10-годишнината на школа „Колорит”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини