От х:

Днес в x:

Асен Блатечки открива Театралните празници в Хасково

Шестото издание на Театралните празници Хасково 2011 стартира в сряда – 8 юни с представлението на “Жената над нас” от Алексей Слаповски. Звездният спектакъл, с участието на Асен Блатечки, Добриела Попова, Стефан Щерев-Чечо и Алексей Кожухаров, е реализиран в Хасковския театър и се играе с успех в цялата страна.

Мариус Куркински ще пристигне в Хасково на 9 юни, когато публиката ще види неговата постановка на пиесата “Държавните липи” от Ст.Л.Костов. Един стилизиран спектакъл, който привлича вниманието не само на зрителите, но и на критиката.

Следващия ден гостува актьорът Любо Нейков. Публиката ще го види в ролята на Големанов, а на сцената му партнират Елена Петрова, Мария Статулова, Стефан Рядков и др.

Разходка с”Маршрутка” ни предлагат в събота Тончо Токмакчиев, Катето Евро, Мария Статулова, Диан Мачев, Богдан Казанджиев...Смешните ситуации е забъркал Елин Рахнев , а на сцената ги е режисирал Пламен Масларов.

В неделя в продължение на два часа ще не забавлява ”Благородният испанец”. Брилянтният текст на Съмърсет Моъм ще се лее от устата на Димитър Рачков, Елена Петрова, Стефан Рядков, Мария Статулова,Светлин Стоилов, Светлана Бонин и др.

Финалът на празниците в понеделник – 13 юни е белязан от драма –“За мишките и хората” от Стайнбек. Авторът пише за пиесата :” В нея има и болка, и възбуда, добри и лоши чувства, зли и светли помисли, радостта на първозачатието, и малко отчаяние, и неуписуемият възторг на съзиданието...”Асен Блатечки и Калин Врачански са част от актьорския екип, така че скоростно изкупуване на всички билети за представлението не бе изненада. Партнират им Алексей Кожухаров, Васил Банов, Илия Добрев, Силвия Петкова...

За децата на Хасково 6-те представления в рамките на празниците са с вход свободен . И в двете Къщи на приказките – в двора на Историческия музей и в двора на Кирковото училище. Дните са петък, събота и неделя. И пак за децата – Детска работилница ще провокира тяхната фантазия пред театъра в продължение на 5 дни.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини