От х:

Днес в x:

Леви предлагат Георги Иванов за кмет. Амнезия по делото „Джихад”. Преглед на регионалния печат

Шофьорът убиец на шестима мина експертиза в лудница, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Данаил Георгиев, който премаза с опел шестима младежи в Симеоновград, е минал психиатрична експертиза в Раднево. Оттам не разкриват резултатите, но според изданието заключението на психиатрите е, че той е вменяем.

Аню дава паметника, казармите – друг път, водещо заглавие на първа страница. Паметникът на Десети родопски полк ще бъде предоставен на община Хасково, а земята, на която е построен, ще бъде отделена от парцела, обявен за продажба, казва военният министър.

Новото мнозинство пак с бойкот, виси с отстраняване от ОбС, акцент на втора страница. Темата е проваленото петъчно заседание.

Амнезия налегна разпитаните по делото „Джихад”, заглавие на голям материал на 4 страница. Става дума за свидетелите в процеса срещу Кадир Кадир от село Козлец, които се отрекоха от първоначалните си показания. Кадир е обвинен в проповядване на радикален ислям.

Данчо донесе сребро за „Хасково” на ринга, акцент от спортната страница. Медалистът е Данчо Тодоров, категория до 64 кг. Първенството по бокс за младежи се проведе в зала „Дружба”.

Почерпи испанец – става твой завинаги, заглавие на интервю с димитровграчанина Стефан Кузев, който от 2000 година живее в Испания. Разговорът с него е на 6 и 7 страница.

Водата в хижа, строена по ФАР – по заявка, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Става дума за прехваления туристически център край стамболовското село Тънково, който щеше да става ски-център. Съоръженията ръждясват, не е имало достатъчно нито естествен, нито изобщо изкуствен сняг, още по-малко – туристи. Дори вода нямало. За изграждането на обекта, открит с фанфари преди три години, отидоха 303 000 евро.

Аню Ангелов спешава продажбата на бившия щаб на дивизията, водещо заглавие на първа страница. Информацията е от съботния брифинг на военния министър в Хасково. Той поел ангажимента да ускори процедурата по продажбата на имота, защото сградите се рушат.

Хиляди почетоха паметта на посечените тракийци, материал със снимка от първа. Темата е традиционното поклонение на Илиева нива.

Леви предлагат Георги Иванов за кмет, акцент от втора страница. Такова предложение идвало от един от БСП клубовете по интереси. Всички номинации на социалистите ще се разгледат на общинската конференция, насрочена за 2 юли.

Кандидат президенти на ринга в Хасково, заглавие от 4 страница. Става дума за кандидати за шефове на федерацията по бокс.

Затварят заведенията в два парка, заглавие на материал на 5 страница. Общинската администрация проспала срока да внесе в ОбС предложение за нови търгове, а старите договори изтичали. Според изданието повечето обекти в парковете на Хасково се държат от близки до кмета. Заведението „Езерата” например, което бе застрашено от затваряне, а собственикът – от разтрогване на концесионния договор, се оказа на брат на общинската съветничка Светослава Стоянова, пише вестникът. Случайно или нарочно точно в разгара на спора между концесионера и общината, Стоянова напусна ГЕРБ и се присъедини към групата ЕПОС на Емил Георгиев, твърдо подкрепящи кмета в ОбС.

Вълко Грозев стана на 80, акцент от 8 страница. Кръглата годишнина на летописеца на село Сусам била на 4 юли.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини