От х:

Днес в x:

Младежи: Яхвайте велосипедите, нека е зелено

Змийка с чаша вода в ръката

Хасковските младежи отправиха ясно послание към възрастните :„Нека е зелено”. И с личен пример им показаха как да пазят природата ни, пък и семейният бюджет от галопиращите цени на горивата-яхнаха велосипедите.

Десетки младежи от хасковския малдежки парламент и Младежкия център, тръгнаха днес на велопоход който завърши на Кенана. Там проведоха състезание, досущ като автомобилните-преминаване на змийка, майсторско управление решаване на листовки за правилата на движение на пътя.

Включиха се и зрители. Малкият Мартин показа завидни умения с велосипедчето си. Като порасне ще стане „шофьор-велосипедист”. Друг любопитен участник от публиката бе лекоатлетката Деница. Като спринтьорка, тя реши че ще е по-бърза на трасето ако разчита само на краката си вместо на колела. В задръстения трафик на Хасково понякога пешеходците стигат по бързо, съгласиха се и доста зяпачи.

"Веломанията" на Младежкия център е по национален проект „Нека е зелено”. Не е обвързано конкретно с някой от многобройните световни дни опазващи природата, обясни ръководителката Йоана Кокотаникова. Според възпитаниците и, колелота е начин всеки ден да помогаме на себе си и природата, съчетавайки полезното с приятното.

Г.Христов

21 се състезаваха на Кенана
Решаване на листовки
Мартин показа умения на пътя
и точно око и ръка
Деница преминава трасето ....крачно
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини