От х:

Днес в x:

Военен №1: След танковете продаваме и вертолетите

Поглед на ценител: Аню Ангелов поздравява областният Ирена Узунова

Българската армия ще се освободи от излишното си въоръжение. То ще бъде продадено. Това анонсира военният министър Аню Ангелов, който днес бе на посещение в Хасково. Предстои откриване на процедурата по продажбата на 6 вертолета Ми-24, които вече не са необходими на армията, заяви Ангелов. На въпрос на Haskovo.net какво стана с стотиците танкове, които в края на миналата година бяха иззети от закрити поделения из хасковска област и впоследствие продадени, министърът сви рамене: Нямам представа. Танковете Т-55 обаче в никакъв случай не отишли за скрап, а се използвали по предназначение, опроверга се леко министърът .По думите му обаче военните не се интересуват какво става с продаваната от тях техника. Те сключват договор за продажба с лицензирана фирма, а последните си откриват купувачи.

Министърът търпеливо отговаряше на въпросите, въпреки че бе в Хасково по личен повод. Ангелов празнува 50 години от завършване на средното си образование. Аню е учил до 1961 година в Първа смесена гимназия в Хасково-сегашното СОУ „Васил Левски”.

Малко преди тежката софра в ресторант „Орфей”, министърът даде пресконференция по покана на хасковските депутати от ГЕРБ. Обяви че ще продължи с преотстъпването на военните имоти, стига те да са с отпаднала военна необходимост. Министерството му вече отстъпи 5 декара от тях на община Хасково. „На мен ми е лесно-казвам че са с отпаднала необходимост и оставям областният да се оправя с тях” с усмивка се обърна той към присъстващият губернатор Ирена Узунова. Условието е все пак те да са в обществена полза и след прехвърлянето, уточни Ангелов. Военните ще се опитат и сами да продадат някои от тях. За пример бе посочен имота където се помещаваше стария щаб на дивизията-на кръстовището на „Дунав” и „Раковски”. Там имало ремонтирана база и закрит плувен басейн. Можели още да се използват пълноценно, допълни Ангелов.

Има прекалено офицери в БА затова в някои висши военни училища ще бъде обявена нулева година за прием. Трябват редови войници, не командири, завърши оценката на родната армия военният ни министър Аню Ангелов.

Г.Христов


В компанията на депутата Иван Петров и Ирена Узунова обяви че армията продължава да продава
Последните Т-55 на България напуснаха хасковската сточна гара през декември имналата година. На ред са вертолетите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини