От х:

Днес в x:

Рибарите в шок: Земетресение изгони рибата!

Разочарован рибар показва дребна каракудка уловена след часове висене край Тракиец

С мизерен или никакъв улов тече първия рибарски ден след падане на забраната за риболов. Още от снощи, стотици въдичари окупираха язовирите в областта, отдавайки се на забравеното в последните 40 дни удоволствие. До обяд днес обаче, на язовир „Тракиец“ в района на Сираково бяха уловени само няколко маломерни каракуди, които по правило се връщаха обратно във водата. В десетките палатки по брега разочаровани рибари пиеха бира и жулеха карти. Други не бяха толкова разочаровани- “Ядем си яденето, пием си пиенето, пък каквото въдицата покаже“. Освен от риба, зоната бе свободна и от жени.

Поради липса на улов, рибарите си мереха пръчките и обменяха слухове. В едно обаче бяха категорични-снощи е имало земетресение и чувствителната към такива неща риба, се е изпокрила. Някои разправяха че са усетили лек трус, други не били усетили нищо, но такова нямане на риба не можело да бъде обяснено с друго.

Според европейският сеизмологичен център, вчера наистина е имало земетресение в България- на 80 км южно от София на дълбочина 10 км. То е било с магнитуд 2.9 по Рихтер, което е малко за да предизвика щети, но достатъчно за да подплаши рибата. Любопитното е, че сеизмологичният институт при БАН опровергава информацията. Тя била изтекла по гръцката новинарска мрежа и се основавала на замервания които в 40 % от случаите са абсолютно ненадеждни.

Г. Христов

ВиК Бялков бяха дали почивка на шараните и жулеха карти
Други ентусиасти продължаваха с надежда да замятат въдиците
Наздраве!
В чакане на слуката
Тракиец бе обсаден от въдици
Целия улов до обяд
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини