От х:

Днес в x:

Новият театър в Смолян с първа премиера

 Спектакълът „Целомъдреният женкар”по разкази на Анатолий Крим ще бъде първата премиера на Родопски народен театър „Орфей” , който се учреди преди около два месеца в Смолян.

 На 9 юни от 19.00 часа в залата на Военен клуб в  Смолян, любителите на сценичното изкуство ще могат да видят първото представление на театъра, който беше създаден като алтернатива на закрития Родопски Драматичен театър „Николай Хайтов”.

Творческия колектив е избрал пиесата с идеята първото представление да бъде истински зрелищен театър.

 Освен забавление и смях, постановката ще накара зрителя да се замисли над вечния въпрос за свободата и границите на кръгозора, и човешкия мироглед.

Най-желаният мъж в живота на много жени, Дон Жуан е достигнал края на дните си. Безбожникът се изповядва за своя жизнен път и разкрива шокираща тайна. Можем ли да му вярваме? Какво не знае светът за най-великия любовник на всички времена? Ще си отиде ли заедно с него и любовта като изкуство и поезия? И накрая – какво е любовта?

Режисьор на премиерния родопски спектакъл е Минчо Събев, а на декорите и костюмите е Илия Каров.

В пиесата участват любими актьори от сцената на РДТ  Николай Пашов в ролята на Лепорело, Румен Бечев като  Дон Жуан и Адриан Петров в ролята на монаха.

Ролята на Анна е поверена на дъщерята на колоритния Никола Пашов Десислава Пашова.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини