От х:

Днес в x:

В Ортопедия: Тука има, тука нема шеф на отделение

Д-р Иванов-бивш/бъдещ/ шеф на ортопедията

В хасковското отделение по ортопедия и травматология в момента цари хаос по въпроса ще има ли нов шеф или не. Любопитно е и че главните действащи лица, досегашният шеф Румен Иванов и работодателя му д-р Тодор Пандов не бяха наясно по този въпрос. Ето и развитие на хронологията.

По първоначална информация, д-р Иванов е в платен годишен отпуск и не се знае дали ще се връща начело на отделението. За негов заместник е спряган д-р Георги Фотев бивш шеф на травматологията, който бил единствения кандидат за поста, защото останалите доктори в отделението нямали изискуемата за длъжността специалност “Здравен мениджмънт“.

Рано сутринта, изпълнителният директор д-р Пандов изясни ситуацията-д-р Иванов си е подал молба за напускане и бил в отпуск 1 месец който се считал за предизвестие. Д-р Фотев НЯМА да става шеф на ортопедия защото и той нямал здравен мениджмънт. Конкурсът за шеф на отделение ще е есента, като временно изпълняващ ще е д-р Митко Петков. Междувременно някой от лекарите в Травматология ще завърши дефицитния Здравен мениджмънт.

Haskovo.net се обърна към д-р Иванов. Той потвърди, че е подал молба за напускане заради сериозни разногласия с ръководството. После обаче, обяви че може би ще се върне начело на отделението, защото имало и такова предложение. До изясняване на ситуацията, помоли да не го питаме за повече подробности.

Отново позвънихме на ръководството. „Има такъв вариант“ лаконично призна Пандов. При завръщане на Иванов, конкурс за шефското място на отделението няма да има.

И двамата доктори обещаха повече информация в следващите дни.

Haskovo.net ще се довери на тяхното обещание игнорирайки изобилната неофициална информация, в интерес на истината и проверените факти, за кадровата криза в болницата. Вярваме, че го дължим на читателите си.

Чакаме ги.

Г.Христов

Директърът д-р Пандов обеща изясняване на кадровата мъгла
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини