От х:

Днес в x:

Втора сесия на ОбС провалена, трети опит - в сряда

ОбС Хасково - "Какво да се прави?"

Насроченото за днес извънредно заседание на ОбС Хасково не се проведе заради липса на кворум. При поименната проверка в залата се оказаха 17 съветници, което не бе достатъчно за провеждане на сесия.

В залата до един липсваха представителите на ДПС. Нямаше ги и близките до Златко Марчев съветници. Двамата от Атака също не бяха в залата. От ГЕРБ пристигна само Антон Иванов. Другите двама от групата – Сенна Радева и д-р Стефка Вълкова са в чужбина и са уведомили за това писмено председателя Делян Делчев, обясни той.

Няколко извънредни докладни трябваше да се разгледат на това заседание, всички те са свързани с участието на община Хасково в проекти, финансирани от ЕС. Най-мащабният от тях е ремонт на пътя от училище „Любен Каравелов“ за 3.5 млн. евро.

Раздразнен от липсата на толкова общински съветници, кметът Иванов поиска от шефа на ОбС Делян Делчев да вземе мерки, ако и следващото извънредно заседание бъде провалено заради липса на кворум.

Потърсен за коментар, лидерът на ДПС Мюмюн Искендер отрече да бойкотират сесията. „Имахме информация, че председателят Делчев няма да дойде и затова не пристигнахме и ние. Просто се е получило недоразумение“, обясни той. ОбС шефът Делян Делчев наистина пристигна пристигна в зала „Хасково“ с половин час закъснение.

Според Антон Иванов пък присъствието му в залата, за което получи благодарност от кмета, съвсем не означава, че групата на ГЕРБ е съгласна с направените предложения. „Не сме съвсем сигурни, че точно този път – до ханче Клокотница, е най-належащ за ремонт. Има и други обекти, които са в плачевно състояние. Но всичко това трябва да се дискутира в залата на ОбС“, допълни той. Антон Иванов нямаше представа защо отсъстват съветниците от ДПС, Атака и хората на Марчев.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини