От х:

Днес в x:

Почернените от Симеоновград: Катастрофата на пътя е умишлено убийство

Шофьорите, които убиват хора в катастрофи, да бъдат съдени за умишлено престъпление, а не както е сега по Наказателния кодекс – за неумишлено. Такава промяна в закона искат близки и роднини на загиналите шестима младежи навръх Великден в Симеоновград. Писмо от почернените симеоновградски семейства е изпратено до всички институции в България. Днес над 100 се събраха на мястото на трагедията за възпоменанието за 40-тия ден от нелепата смърт на младежите.

Близкият електрически стълб, както и оградата, бяха облепени с некролози на загиналите деца. Haskovo.net припомня, че късно вечерта на 23 април на ул. Съединение“ пияният Данаил Георгиев връхлетя с „Опел Вектра“ върху отиващите на църква младежи. На място загинаха Яница Бойчева, Мелин Зеид, Георги Георгиев, Трифон Трифонов, Красимир Марков и Евгени Атанасов. Всички те са на възраст 18-19 години. Като по чудо от смъртта се размина Мария Луиза Неделчева, която лежа две седмици в болница в тежко състояние.

Днес момичето бе дошло да помене приятелите си. „Искам най-тежкото наказание за виновния“, каза тя. И уточни, че вижда вина както в този, който е натискал газта, така и в човека, който му е дал ключовете от колата, виждайки, че е пиян.

Срещу шофьора на опела Данаил Георгиев все още няма повдигнато обвинение, съобщиха от окръжната прокуратура в Хасково. Причината за това е, че все още не са изготвени автотехническата и съдебно медицинската експертиза. Спрямо Данаил Георгиев няма наложена никаква ограничителна мярка, тъй като за неумишлени престъпления такава не се прилага по закон, бе обяснението на окръжните обвинители.

След изписването от пловдивската болница 23-годишният Данаил се върнал в Симеоновград, но не се показвал по улиците.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини