От х:

Днес в x:

Чрез „убеждение“: Данъчните събират 77 бона

77 хиляди лева за 4 месеца успя да събера НАП Хасково в съдействие с митницата в Свиленград от длъжници на държавата. Става дума за 42-ма души от хасковска и кърджалийска област, които си помислили, че държавата им дължи пари. Всъщност се наложило да се отчетат те.

Това са осбстваници на автомобили втора употреба, които са поискали да им бъде възстановен надвнесен акциз за колите.Става дума за леки коли и микробуси, внесени в България в периода 1 януари 2007 година – 31 декември 2009 година. България бе осъдена в Люксембург да върне неправомерно надвнесения акциз.

Общо 93 лица са подали от началото на годината заявление за връщане на надвнесен акциз. Последвала проверка от НАП за наличие на данъчни задължения. 51 били перфектни. 42-ма обаче дължали общо 269 хиляди лева от невнесени данъци, осигуровки или други.

С повечето от лицата се провели разговори. В резултат - 41 000 лева били внесени доброволно в хазната, без да се налагат принудителни мерки. Още 36 000 лева обаче били събрани след налагане на запор на банкови сметки.

До 31 юни в Митниците се приемат заявления за връщане на надвнесен акциз върху коли втора употреба напомнят данъчните. Право да възстановят парите си имат собствениците на автомобили „втора ръка” и с определена мощност на двигателя, внесени у нас от държава от Европейския съюз през 2007, 2008 или 2009 година.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини