От х:

Днес в x:

Всеки 5-ти осмокласник пафка. Обс намалява от 41 на 37 души. Преглед на регионалния печат

"ЦИК решава за броя на съветниците в Хасково", информира "Хасковска Марица". Текстовете в новия изборен кодекс, които регламентираха сериозното свиване на Обс-тата бяха обявени за противоконституционни. Остават старите разпоредби в закона за местното самоуправление /ЗМСМА/. Само че там изрично е записано че общини с население под 100 хиляди души имат 37 съветници. А за разлика от 2001-ва година, Хасково вече е под 100 хиляди-92 200.  Така местните депутати трябва да паднат от 41 на 37. Тази добра новина обаче още не е потвърдена от ЦИК.

"Димитровград събира такси от незаконен пазар на шосе" над главата. Незаконният пазар е край димитровградското село Крепост. Незаконно било щото пътя е собственост на АПИ/агенция пътна инфраструктура/ и откъде накъде общината ще събира такси?! Изсмукания от пръстите аргумент няма нищо общо с истинският проблем, изваден наяве от КАТ-там просто е опасно да има сергии. Районът там е като кръстовище с разклона за селото. Плюс високоскоростни еднопосочни ленти, плюс завой който намалява видимоста. И на този фон- баби зад череши! Ситуацията там никога не е била нормална и сакатлъка е висял на косъм. И това е един от малкото пъти когато се взимат мерки преди още да е станал.

"Тополовград пак иска да къса с Хасково" Искат да ходят в ямболска област. Част от административните им услуги и без това са там, друга част в Стара загора, църквата им-към сливенската митрополия.

"Глобиха 7 от 7 за тютюнопушене" В Община Стамболово може и да им се иска да скъсат с Хасково след вчерашната проверка на хасковската здравна инспекция в техните питейни заведения. 7 проверени в общината- 7 глобени. 4 в общинският център, останалите в Долно Ботева и Жълти бряг. Глоба до 500 лв.

"Ирена Узунова приема кметове и шефове в първия си работен ден" водещо на стр 2-ра. Първият посетил новата шефка на областна администрация е кмета на Димитровград. Хасковският кмет така и не се появи-той сигурно си знае яростната си опонентка от общинският съвет.

С журналистическа организираност / Узунова е бивш главен редактор на 2 хасковски медии/, губернаторката натовари подчинените си с цял куп задачи, проведе 1 дузина срещи и начерта половин дузина перспективи за работа. Нещо като отчет направи и досегашният областен Данев. Човека има с какво да се похвали-той е първият областен, при който Хасково получава военен имот. Така си е.

"Всеки 5-ти осмокласник пафка" ни уведомява "Новинар юг" в чело. Според анкета на РЗИ, 20 % от учениците си признали че пушат от тая възраст. Другите от по-голяма. Имало обаче и такъв, дето си "признал" че си  запалил цигара още на 5 години.

Да бе да, сигурно и сефтето е направил на 10, а се е дипломирал на 15 години.

"Казусът със спортните имоти разрешен до лятната ваканция" Герберът Иво Димов бе обещал че ще намери законодателно решение за казуса със спортните имоти. Както е известно, противоречие в законите забраняваше безвъзмездно отдаване на публична общинска собственост на спортни клубове. Ремонтът в закона за спорта ще стане факт до излизането на парламента в лятна ваканция, обещава Димов. Остава общините да си приемат наредба за спортните имоти и начина за тяхното разпореждане. Колкото и да е чудно, Хасково няма такава. Една спортна зала е третирана наравно с едно кафене. И то при условие че има цели двама съветници, които са ръководители на спортни клубове Живко Арходнев и Красен Ангелов.

"Разгониха търговците на череши край Крепост" Глобата за търговец е 10 лв за спрял водач 50. Според КАТ в точно този район са станали 10 ПТП-та с пострадал човек. Търговците се тюхкат, какво щели да правят.

Ами ще носят плода до близките градове, а на него ще пише "череши от Крепост". Както-картофи от Давидково, яйца от Книжовники, дини от Любимец и прочие. Проблемът е,  че на пазарите /Хасково или Димитровград/ няма как да вървят цени от 7 -8 лв за кило, колкото на пътя и това е голямата болка на крепостчани.

"Сводник 5 години зад решетката за грабеж на лекар" Познатият Младен Иванов е наказан с 5 години затвор и 205 лв глоба за грабеж на хасковски лекар. Случаят е от 15-ти март 2010-та година. Най забележителното са думите на подсъдимия: "Аз най после се признавам за виновен и искам споразумение с прокуратурата". Цяла година, за да се осъди един виновен дори и по собствените му думи, кокошкар. Един бандит и убиец, който не се признава за виновен може да разчита на  поне десетилетно съдебно "чудене".

"Депутатът Данев: ПМГ на Хасково до 2012-та година" След като отчете че е първият губернатор спомогнал държавата да дари военен имот, сега вече като депутат, Румен Данев обеща че до края на тази година, сградата на ПМГ ще бъде прехвърлена за стопанисване на община Хасково. Водещият материал на стр.2 е посветен на отеглянето на стария и встъпването в длъжност на новия губернатор на Хасково.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини