От х:

Днес в x:

Продават общински имоти на безценица. Преглед на регионалния печат

Продават общински имоти през главата на ОбС, алармира "Хасковска Марица" на цяла страница. От началото на годината, 20 общински имота са били продадени по старата наредба за общинсикте имоти, която ОБС отмени със свое решение. Кметът Иванов я обжалва в съда, но през това време това е действащият нормативен акт. Вместо това се извършват сделки по старата наредба. Тогава защо се лъжем че ходим на сесия? Това отговаря лидерът на сесийната група на ГЕРБ в хасковският общински съвет Антон Иванов по повод провалената сесия в петък. Тогава дйдоха само 16 от про-кметските съветници и не се събра кворум.

В Обс цари абсурд-съвета приема решения, които кметът по закон е длъжен да спазва. Той ги обжалва в съда и нещата продължават по старому. Тогава защо да трошим народни пари с псевдосесии, риторично пита Антон Иванов. Той сезира за друг интересен факт-при продадените общински имоти на търгове, повечето са били купени само с наддаване от 1 стъпка, която е около 1% от общата стойност на имота. Обичайната практика е 10%. Не и за "Сити път". Скандално известната фирма която прибира милиони за смяната на уличните крушки в Хасково, закупила 7 дка общински имот за 221 хил лева. Лицензираният оценител предложил начална тръжна цена от 219 хил лева. Тоест-стъпка от 2 хил или 1%. И друго интересно:  20 имоти са продадени без пазарна а само с данъчна оценка, пише още "Марица".

Още заглавия от вестника: "Стопани: В ЕС произвеждагт боклуци, нас ни скъсват от порверки". Хасковските зеленчукопроизводители са втресени от поредната закана на министър Найденов да проверява абсолютно всичко по пазарите, заради отровните краставици в европейският съюз. Може други да са ги произвели , но именно нашите стопани ще ги ядът като "горчива краставица". У българските стопани отровни зеленчуци няма да намерят, но все за нещо ще се захванат за да попълнят с глоби държавния бюджет.

"Митрополит Николай освети храм в Злато поле".Община Димитровград удържа на думата си и финализира започнатия още през 2004-та година храм. Благодарение и на депутатите Петров, Христова и Добрев, които дарили на църквата олтар и камбани.

Похвално, но комай очакваме друго от работата на депутатите, вместо да ни осигуряват пряка връзка с бог.  Чакаме от тях оправия на земните дела, вместо да ни насочват към небесните.

"Седмокласници се потят над математиката днес" Това е вторият от двата изпита за прием в профилирани гимназии. Интересно, но математиката взима по-малко жертви от кандидатите, отколкото литературата. Преди време един седмокласник отговори просто: Тук няма пълен член и запетаи!

"Росен Русев единствен кандидат за спецсъда" на страница 3-та. Председателят на хасковския окръжен съд Росен Русев е единствения мераклия за шефското място на Апелативния специализиран съд. За всеки случай магистратът е подал молба и за втори мандат на ХОС. Там обаче няма да е сам-към мястото се прицелва и Миглена Тянкова.

"Пак по 150 лв за първолак" чело на "Новинар Юг". По 150 лв на първолак се дава от години, а от две, сумата е изцяло в кеш. Преди, част от нея се даваше под формата на дрехи. Родителите връщат държавната помощ ако детето не тръгне на училище. Нищо ново.

"Събор в Голямо Асеново почете земята" За 7-ма поредна година се организира аграрният събор Земята и плодородието" в димитровградското село Голямо Асеново.

"Хирург става детектив, отарашили вилата му". Обрали вилата на д-р Найден Андреев, който работи в хирургично отделение на МБАЛ Хасково. Явно много, защото отдавна не си бил ходил на вилата в Тракиец. Не пише какво е обрано, но било "с антикварна стойност". Най-вандалското било че имало забит нож в препариран щъркел, или нещо такова, от колекцията на доктора. Щял собственоръчно да разследва кражбата.

"Дъщерите на пребитият сараф разпознали един от гангстерите" Двама, представили се за ВиК майстори, влезли в дома на димитровградският сараф Стоян Стоянов- Чейнчаджията и след като овързали с тиксо дъщерите му, го набили. Взели му банкнота от 100 лв и офейкали. Работи се по версията за сплашване поради неизчистени задължения. Едната от щерките казала на полицаите, че познава един от бандидите. Не лично, но често го виждала в града.

"Финансистите първи на Бадминтон в България" Момичетата на финансово стопанската гимназия станаха шампиони на националните ученически игри и ще ни представят на световното.

"По добре битка на идеи отколкото игра на инат". Думите са на новия областен управител Ирена Узунова в пространно интервю поместено разточително на две страници. Големият въпрос ,около който се върти интервюто е кой прави на инат-новото мнозинство/ и областна/ на кмета или пък обратното. Кмета не е изпълнил нито едно наше решение. Всичко вкарва в съда само и само да запази статуквото е мнението на бившата съветничка Ирена Узунова. Тези факти лесно могат да бъдат потвърдени.

Вместо това от вестника лансират теорията,  че неявяването на общинските съветници на сесия блокират развитието на Хасково и за пример дават спортните комплекси под Авеню.Неизвестен още частник щял да ги купи, да даде 400 хиляди лева и да настели игрищата с изкуствена трева тъй като асфалта бил опасен за здравето на децата. Но предложението не можело да мине в съвета. Бойкотът на съветниците от новото мнозинство, един вид проваля децата на Хасково. Узунова отхвърля тази формулировка-никой не е уточнил необходимоста от отдаването на комплекса и смисъла това да се прави при точно тези условия. 

Що се отнася до асфалта, една скоба:

Никой няма спомен преди две-три години, Новинар или която и да е друга медия, да писа колко е опасен асфалта за децата ни, докато кметството тържествено режеше лентата на комплекса под "Авеню". Тогава  никъде не се обсъждаше, въобще дали е целесъобразно, че скъпата общинска инвестиция ще се отдава под наем за 10 стотинки на квадрат!!, каквото е предложението на сега отхвърлената докладна.

И още нещо любопитно от интервюто-Ирена Узунова е поставена в едно изречение с бишия областен Георги

Зарчев. Георги Зарчев бе известен като яростен опонент на кмета Иванов, с кого вечно бяха в политически, лични и съдебни войни.  А контекста на изречението е може ли да бъде по-лошо оттогава?

Някои хора приличат на ревностни християни от миналото. Преди рождество Христово свят не е имало и всеки който е против бога е лош!

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини