От х:

Днес в x:

ПМГ брани спортната чест на Хасково

Мачовете бяха много оспорвани

Възпитаниците на хасковската природоматематическа гимназия „акад. Боян Петканчин“ защитават спортната чест на Хасково в националните ученически финали по три вида спорт. „Математиците“ участваха във финалите на ученическите игри по баскетбол за момчета, където завършиха 7-ми. От днес пък те се състезават по Хандбал-момичета и бадминтон-момчета 8-10 клас. И двата турнира се провеждат в Хасково от петък до неделя.

Над 120 състезатели от 12 града ще спорят за националната титла по бадминтон в зала „Дружба“. При момичетата Хасково е представен от Финансово стопанската гимназия.

Тимовете са разпределени в 4 групи по 5 отбора. Победителите в групите играят полуфинали, а победителите в тях-излъчват ученическият шампион. Той ще представя страната на световните ученически игри през лятото. Именно бадминтона е донесъл за Хасково единствените медали, бронзови, от световни ученически игри. Това стана през далечната 2004-та година. Сега това се канят да направят хасковските „математици“, които се определят като фаворити, уточни учителят в гимназията Тихомир Трандев.

За да се пригоди зала „Дружба“ за първенството, съдействие е оказала българската бадминтон федерация. Тя е отпуснала специална настилка и мрежи, които са доставени от София специално за турнира. После оборудването се връща в столицата.

Жест е направила и местната община, която е организирала безплатна екскурзия до гробницата в Александрово за гостуващите ученици и учители.

Г.Христов

Турнирът събра 120 деца от цялата страна
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини