От х:

Днес в x:

Себахтин посяга към кметския стол. Общинският съвет пред саморазпускане. Преглед на печата

Себахтин номиниран за кмет на Хасково, пише в акцент над главата „Новинар юг”. Общинският съветник е една от трите кандидатури на доганистите. Доган щял да посочи името до 15 дни.

По двама за място в гимназиите, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Днес е първият приемен изпит – по български език и литература, математиката е в началото на следващата седмица.

Съдът върна трети омахан в Земеделието, дописка от втора страница. Това e Станислав Педeв от службата в Минерални бани.

Свиленградчанка не жали присъда за трафик на цигари. Новината, или по-скоро – липсата на новина, е акцент от трета страница.

Съдът: Не може хем китки, хем фитки, заглавие от 3-та. Хасковският административен съд е отменил наредбата за общинската собственост, приета през декември 2010-а. Мотивът е, че не може общински съветник да е в комисията по търга, след като е гласувал условията по него.

Кралевец къта историята на селото в 116-годишна къща, материал на 6 страница.

Важен е татусът, не статусът. Спорното твърдение е заглавие на текст на 7-ма, посветен на випуск 2011.

ОбС пред саморазпускане, водещо заглавие на първа старница в „Хасковска Марица”. Според информация на изданието днешната сесия на ОбС може да пропадне. Причината – доста съветници от мнозинството не виждали смисъл да присъстват, след като кметът вкарвал едни и същи предложения, вече отхвърляни на предишни заседания.

Със зор прокараха облекченията за такса смет, акцент от 2 страница. Става дума за ОбС Димитровград, който удължи срока за формиране на местния налог до до 30 юни 2011. Досега срокът бе до края на наември 2010-а.

45 дни не стигат на PR-и в земеделието за отговор, акцент от 3-та. От изданието отправили писмено запитване колко са наказаните за неправомерно получени субсидии стопани от областта.

Форсмажорно на Даскалово, заглавие на 4 страница. Автор на материала е Щерю Щерев, проф. по рибарство и аквакултури.

Терен за църква преобразуван за кооперация, заглавие на голям материал на 5-а. Теренът е в центъра на Димитровград.

На спортните страници нищо интересно.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини