От х:

Днес в x:

22-годишен на прокурор за съжителство с малолетна. Крепост вари ягодите на ракия. Преглед на печата

22-годишен на прокурор за съжителство с малолетна, пише в акцент над главата „Хасковска Марица”. От текста, водещ на трета страница, става ясно, че това е Пенко Желязков от Узунджово, който живеел незаконно с 15-годишно момиче. Гимназистката е бременна и е настанена временно в дом „Асен Златаров”. Родителите й били разведени и тя живеела при баба си и дядо си, които се оказали безсилни да я спрат.

Арендуват земя без договори, плащат в краен случай, водещо заглавие на 1 страница. Беднотията по селата и ниските ренти привличали гръцки бизнесмени, които обаче плащали доста неохотно.

Спират в зародиш предложение за такса смет, чело на 2-ра. Става дума за Димитровград, където докладната за удължаване на срока за формиране на таксата не влязла в дневния ред на ОбС.

„Напоителни системи” не поддържа мрежите, друг акцент от страницата. Селски кметове изревали срещу държавната фирма, която нехаела за състоянието на съоръженията за напояване. Пръв скача кметът на Гарваново.

„Арес 2002” се нагушва от църковна градина, заглавие на 5 страница. Това е материалът на Весела Тодорова, който получи голямата награда за разследваща журналистика на българската асоциация на регионалните медии. Статуетката й била връчена от кмета на Варна Кирил Йорданов. Става дума за църковни ниви до пътя за Болярово, които с различни врътки били купени от фирмата на близкия до кмета Иванов - Иван Петров-Джона в съдружие с тъщата на градоначалника Искра Захариева, после препродадена на немска верига. Само местните правоохранителни органи – полиция, прокуратура и др., нехаят за изнесените факти, отбелязва изданието.

Зелени игрища в Хасково – ако ГЕРБ разреши, заглавие над главата в „Новинар юг”. Текстът е водещ на спортната страница. Става дума за докладната на кмета Иванов до ОбС за отдаване под наем за 10 години на спортния комплекс до „Авеню”. Наемателят се задължавал да покрие терена с изкуствена настилка. За да се случи това, обаче, зависи от ГЕРБ, допълва вестникът и припомня, че на предишното заседание това предложение бе отхвърлено. А асфалтова настилка е опасна за здравето на спортуващите, отбелязва изданието.

Интересното е, че при откриването на комплекса преди две години асфалтът беше най-добрата настилка в света, а комплексът - прекрасен. Тогава никой не обели дума, че настилката е опасна за здравето.

Крепост вари ягодите на ракия, водещо на първа страница. Производители от димитровградското село се канят да хвърлят реколтата в казана за ракия, защото изкупвачите предлагали цена от 70 стотинки. Само на берачите се плащали по 60 стотинки за кило.

1 гербер по-малко на утрешната сесия, пише в челен материал на 2-ра. Единият гербер е Ирена Узунова, която вчера бе назначена за областен управител.

Темида: Емил Георгиев не е клеветил Антон Вълков, водещо на 3-та. Районният съд отхвърлил претенциите на Вълков и оправдал еколога.

50 човека и 15 магарета на дъното на Кладенец, заглавие на голяма материал на 6 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини