От х:

Днес в x:

Ирена Узунова: Не очаквайте конфликт с кмета на всяка цена

Новият областен управител на Хасково Ирена Узунова

Ирена Узунова бе назначена за областен управител на Хасково с решение на министерския съвет преди броени минути. Първото си кратко изявление като губернатор тя направи по телефона за Haskovo.net.

- Госпожо Узунова, вече сте областен управител на Хасково. Въпросът, който мнозина си задават, е дали на новия си пост ще се конфронтирате с кмета Георги Иванов?

- Основен приоритет в работата ми ще бъде защита на държавните интереси в региона, както и на местните. Казано другояче – баланс между националните и местните интереси. Ще провеждам политиката на ГЕРБ – публичност и прозрачност в работата както на държавните структури в региона, така и на местните администрации.

- Въпросът беше дали да чакаме открит конфликт с кмета Иванов. Известно е, че бяхте негов яростен опонент в Общинския съвет.

- Ще отстоявам принципите си, които вече изброих. Но в никакъв случай няма да работя непременно на инат на кмета. Както многократно съм заявявала и от трибуната на Общинския съвет – ние винаги сме готови на диалог. Проблемът е, че отсреща няма желание за това.

- Известна сте с това, че държите изключително на закона. Това обаче понякога стопира нещата и те не се случват. Спомнете си времето на Георги Зарчев като областен управител, неговият открит конфликт с Георги Иванов. Тогава бяха пропилени много възможности.

- Какви възможности бяха пропилени? Ако говорите за военните имоти, нека напомня, че кметът ги иска от много години. Но при никое правителство това не стана. Също така да припомня, че точно при управлението на ГЕРБ и областния управител Румен Данев общината получи безвъзмездно 5 дка. Това ли наричате работа на инат?

- С назначаването Ви за областен управител отпада ли номинацията ви за кмет на изборите?

- Нищо не отпада. Излъчените на областното събрание имена се обсъждат. Има още време.

- А възможно ли е кандидатът на ГЕРБ за кмет да е друго име извън номинираните от областното събрание.

- Всичко е възможно. Има достатъчно време до изборите.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини