От х:

Днес в x:

Център подкрепя насилени деца и малолетни бременни

Директорът на социалния център Христина Кехайова и психологът Яна Донкова (отляво надясно)

Деца, жертва на насилие или застрашени от отпадане в училище, сираци, както и малолетни бременни ще подпомага Център за обществена подкрепа в Хасково. Социалното звено бе официално открито днес от заместник-кмета Венко Точевски. Освен психологически консултации в кабинета в малкия бизнес център ще се провеждат обучения на приемни родители и осиновители. Професионална подкрепа ще осигуряват директорът на центъра Христина Кехайова, двама психолози-Яна Донкова и Донка Делчева, социалният работник Красимира Марашева.

Социални услуги неговите мобилни специалисти ще предлагат и в Здравния център в кв. „Република“. Предстои да се открие и логопедичен кабинет. Най-вероятно той ще се помещава в Младежкия център.

Центърът за обществена подкрепа се финансира с държавен делегиран бюджет от 102 640 лева и според проекта трябва да приключи успешно 40 случая тази година.

На официалното откриване присъства и директорът на отдел „Социални дейности“ в общината Стоянка Перчемлиева.

Социалният център заработи след решение на Общинския съвет , по предложение на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ от началото на 2011 година.

Христина Котларска

Заместник-кметът Венко Точевски откри Центъра за обществена подкрепа
Младият и амбициозен екип на центъра
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини