От х:

Днес в x:

"Атака" ще изобличи "Баня Башъ" в ислямски екстремизъм

"Атака" ще представи достатъчно информация, че в столичната джамия „Баня Башъ" се разпространява ислямски екстремизъм. Това заяви в предаването „Денят започва" депутатът Десислав Чуколов. Разкритията ще станат на пресконференция, вероятно следващата седмица.

В петък джамията „Баня Башъ", която е паметник на културата, стана арена на сблъсъци, замеряне с камъни и яйца по време на протест на „Атака". След мелето лидерът на партията Волен Сидеров поиска оставката на министър Цветан Цветанов и заплаши, че ще излезе в опозиция.

В „Атака" са убедени, че в джамията се разпространява опасна религиозна литература.

"Достатъчно такава информация има в службите, но няма желание от тяхна страната и да я сложат на масата, да решат проблема", каза Чуколов.

"Защо да бъдем толерантни към това, когато в центъра на София, европейска България, се разпространява радикален ислямизъм? Когато този въпрос се подвига, много анализатори казват - да бъдем толерантни", каза депутатът, участвал в мелето, и заключи: "Това се получава от толерантност - обезобразен народен представител, камъни и ножове".

"Атака" се напада предизборно, оплака се Чуколов на обвиненията, че партията му прави скандали, за да си вдигне рейтинга. Скандалите се правили след акциите в медиите.

Политологът Огнян Минчев определи като „свинщина" действията на „Атака" пред джамията и допълни, че насилието не може да бъде обяснявано с екстремизъм.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини