От х:

Днес в x:

Секс скандал разтресе опозицията в Турция

Развихрилият се през последните дни нов скандал със секс записи срещу водещи представители на опозиционната Партия на националистическото действие (ПНД) доведе до оставките на шестима души, уличени в извънбрачни сексуални контакти, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА.

Оставки подадоха заместник-председателят на ПНД Дениз Бьолюкбашъ, секретарят Мустафа Джихан Пачаджъ и други представители на партията, които от години са в челните редици на националистическата формация - Мехмет Екиджи, Осман Чакър, Юмит Шафак и Мехмет Тайтак. За тях група, назоваваща се "Различни идеалисти", обяви в интернет пространството, че разполага с компрометиращи видеозаписи със сексуално съдържание.

На страницата на "Различните идеалисти" по-рано беше качено видео с участието на Мехмет Екиджи, като групата обяви, че вторият запис, който ще бъде публикуван, е този на Осман Чакър.

Екиджи заяви първоначално, че не смята да подава оставка и нарече случая компромат. Впоследствие обаче оставка подаде първо Осман Чакър, който оттегли и кандидатурата си за депутат на предстоящите парламентарни избори на 12 юни, а след това и Екиджи, който освен от партийните постове и кандидатурата си за следващия парламент, се отказа и от членството си в ПНД. Примерът им бе последван и от останалите четирима представители на националистическата формация.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини