От х:

Днес в x:

Новият областен управител ясен в сряда

Заместник-министърът на икономиката Делян Добрев и депутатът Иван Петров (отляво надясно)

Името на новия областен управител на Хасково ще стане ясно в сряда. Решението още не е взето, кандидатурите все още се обмислят. Тогава предложението ще бъде внесено за обсъждане в Министерски съвет, съобщи на брифинг депутът от ГЕРБ Иван Петров. На пресконференцията присъства и заместник-министърът на икономиката Делян Добрев.

Сред обсъжданите имена са и номинираните от местната организация на герберите за кметската надпревара. Доверие заслужиха заместник-областният управител Николай Нанев, депутатката Фани Христова, общинската съветничка Ирена Узунова и шефката на данъчната служба в Хасково Павлина Пашинова. Ако за губернатор бъде избран общински съветник от нашата партия, на неговото място ще влезе шефът на метеорологичната станция Спас Александров, коментира този вариант Иван Петров.

Сред номинациите за кмет на Хасково, с най-много гласове, бе и Делян Добрев, но той бе избран за заместник-министър на икономиката. Областният управител Румен Данев също бе сред кандидатурите. При влизането на Делян Добрев в изпълнителната власт обаче Данев отива в парламента.

Ще бъде предложен и заместник-областен управител на мястото на Румяна Въчева.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини