От х:

Днес в x:

Трактора правел чадър на кмета. По двама без книжка на ден. Преглед на регионалния печат

„Кметът открил алтернативна сметка, мъкнат с торби парите към банката” съобщава във водещо заглавие „Хасковска Марица”. Изданието се позовава на изнесената информация в живото студио на ТВ 7 в Хасково „Гореща Точка”. Сигналът вече е даден на прокуратурата, която го разследва.

В алтернативната сметка нямаше да има нищо лошо ако нямаше съдебно потвърден запор върху сметките на община Хасково. За да го заобиколи, кметът открил друга сметка където се събирали парите от местните данъци и такси. Парите се носили в торби, свидетелства в писмо до прокуратурата Александър Паскалев-управител на фирма „Европът”. Именно тази фирма запорира сметките на общината, заради неизплатени 3 млн лева за извършени дейности от 2007-ма година насам. Прокуратурата е започнала проверка. Според част от юристите става дума за несъвършенство в закона умело използвано от общината. Според други-законът предвижда за това деяние затвор до 3 години, защото се интерпретира като умишлено възпрепятстване на съдебно решение. Един подобен ход напълно обезмисля съдебно потвърдения запор.

Това е все едно да ти вземат книжката щото си пил, а ти да си изкараш нова! В България МВР-то е само едно, но банки дал господ. Те са частни и имат „банкова тайна”.

Освен екзотиката в стил големият разбойник Джеси Джеймс/ пари в торби, държавен обир и прочие/ в предаването на Бареков се роди и още една интересна връзка обобщена с подзаглавието „”Алексей Петров е правил чадър на хасковският кмет”. Така смята депутатът Иван Петров. Даден е пример със стартиралата проверка на ДАНС преди две години на всичко по кмета-сметки, имоти, финансово състояние. Тази проверка полека лека отиде в трета глуха. По нея не бе огласен никакъв резултат, намерено ли е нещо или пък не. Тогава силният човек в ДАНС бе Алексей Петров. Същият, който наскоро дойде да изкаже публичната си подкрепа за хасковският кмет.

„Общината загърби инвалиди, слепи и диабетици”, водещо на стр.2. Клубовете им не са получили одобрената субсидия от по 9 хиляди годишно. В края на май първият транш от годишната субсидия все още не е преведен. Същото е положението и в ОП „Тролейбусен Транспорт”. Общинското предприятие е със социална насоченост, префернциално обслужва пенсионери и социално слаби. Пък е и алтернатива за такситата. Може да хвърли бялата кърпа… поради неплатен ток! Месечно „Тролеите” получават по 8 500 лв от общинският бюджет. От януари насам не са получили стотинка.

„Плащаме ток по празниците”. Сметките към EVN ще могат да се плащат и през почивните дни от 21-ви до 24 май. В пощенските клонове ще работят каси на енергото.

„Пандов остава шеф на болницата”. Изпълнителният директор на МБАЛ Хасково д-р Тодор Пандов запазва властта в многопрофилната болница. Сменя се само председателят на директорският борд. Става неуспелият замминистър от екипа на Анна-Мария Борисова д-р Валери Митрев.

„По двама дневно остават без книжка” водещо на крими страницата. КАТ са развъртели голямата метла и прибират свидетелства за правоуправление на поразия. За 4 месеца от началото на годината са отнети 190 книжки за употреба на алкохол. Общо 273-ма водачи са останали без право да шофират.

4 месеца са 120 дни, че дори и по-малко заради късият февруари. 190 без книжка заради алкохол означава че всеки ден поне по един пиян /само/убиец се е разминавал с нас по улиците. И това са хванатите от полицията!!!!

Вестник „Новинар Юг”: „Общината няма сметка в друга банка”. Това са думи на хасковският кмет Георги Иванов и това май е достатъчно материала да стане водещ на водещите. Кметът твърди, че няма друга сметка на общината особено в спряганата МКВ Unionbank. „Общината работи с пари от местни данъци и такси. Нямаме сметка в тази банка, правим само кешови разплащания там” обяснява кметът.

Всъщност в това май е същността на сигнала на Европът. Че с подобни „кешови разплащания” се обезмисля техния запор, на който фирмата разчита за да си получи дължиимте 3 млн лева.

Всъщност материалът е по повод предаването „Гореща Точка” коеито разбуни целия град вчера. То първо набра популярност като забранените неща-кметът не разреши на национална телевизия да излъчва от центъра на Хасково. Вместо репортаж по злободневната тема, статията може да се нарече в стила на средновековните хронисти „коментарии” на кмета. Например един: „не е важно какъв коз имаш, а кой е играчът”. Това по повод шансовете на ГЕРБ фаворитът Делян Добрев за кмет на Хасково.

Още теми накратко: „Човек на Иван Петров сред махнатите в София”. Един от рано пенсионираните полицайски шефове в София е човекът на Иван Петров Тенчо Тенев от димитровград.

„Адвокат Дамянов-почетен Хасковлия” Наричат Владимир Дамянов Генерала на правото в Хасково.

„Бъдещи лекари се пишат жененин с деца по английски”. Неколцина отличници поставени във фокус на вчерашните втори задължителни матури, но по свободно избираем предмет. Темата на есето по английски бе зрелостниците да се вживеят в ролята на родители.

Поне двама преписвачи били хванати на вчерашните матури, съобщава вестника.

„Бивш зам министър оглави болничен борд”. Вчера бе общото събрание на акционерите в МБАЛ което смени представителната фигура на председател на борда. Ключовият пост на изпълнителен директор остава за д-р Тодор Пандов.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини