От х:

Днес в x:

Бивш замминистър поема хасковската болница

Д-р Митрев/вляво/ става шеф на борда

Бившия заместник-министър на здравеопазването в екипа на Анна-Мария Борисова, д-р Валери Митрев, става шеф на борда на директорите в хасковската МБАЛ. Това е резултатът от днешното общо събрание на акционерите на болницата. Д-р Митрев заменя досегашния председател на борда д-р Михаил Попов. Шефът на софийската РЗИ/регионална здравна инспекция/ остава заместник-председател. Първоначално бе обявено, че ще се пенсионира и затова точката за смяна на председателя е вкарана в дневния ред. За сметка на оставения д-р Попов, борда напуска Вълчо Кирков назначен в борда през ноември 2009-та година. За него тогава се знаеше само, че е от Хасково. Две години по-късно се знае същото.

За изпълнителен директор на областната болница бе преутвърден д-р Тодор Пандов. Резултатите от близо двегодишната му работа са преценени като добри. Болницата отчита намаляване на дълговете с 1 млн лева-от 6.78 на 5.8 млн лева. Директорът бе похвален от представителя на хасковска община в лицето на д-р Марио Янакиев за справянето с хепатитната епидемия.

Засега няма информация за промяна на текущата политика на болницата. Няма потвърждение и на информациите за промяна на капитала на акционерното дружество. В него абсолютен принципал си остава държавата с 81% от акциите, останалото е за общините, като дела на хасковската се е свил от около 8 на 6.7 %.

Г.Христов

Д-р Пандов/вляво/ бе преутвърден като изпълнителен директор в МБАЛ
Д-р Митрев отпреди година, когато изправяше на нокти регионалните болници с проверките си. Зад него е директорът на МБАЛ Харманли д-р Динчо Генев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини