От х:

Днес в x:

В общинско предприятие: февруарски заплати за Великден

Шефът на предприятието Любо Михов от времето когато договаряше тролеи за 120 хил.евро. Сега ОП-то не може да си плати тока

Февруарските трудови възнаграждения в ОП“Тролейбусен транспорт“ са изплатени за Великден-25-ти април, научи Haskovo.net. Мартенските възнаграждения пък били дадени едва тия дни-през май. Точно днес пък била изплатена и последната дължима сума от 170 лв от сметката към енергото за месец март. За тока на април обаче не е платена и стотинка, и EVN може да дръпне шалтера всеки момент, признаха от общинското предприятие.

Повод за въпросите ни бяха твърденията на служители на „Тролейбусен транспорт“, че от началото на годината са получили само по една заплата от 300 лв и ситуацията там е катастрофална. Гласност на проблема бе даден в предаването на ТВ 7 гореща точка.

Ръководството на ОП, което не участваше в откритото студио, частично потвърди изявленията на служителите си без да влиза в детайли.

Според вътрешни източници обаче, 100 % е вярно, че от началото на годината не е получена и стотинка от гласуваната от общинският съвет годишна субсидия за предприятието в размер на 102 хиляди лева. Без месечната дотация от 8 500 лв, „Тролейбусен транспорт“ дори не може да си плаща тока, камо ли навреме да превежда заплатите.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини